Eksperimentālas vakcīnas pret Ebolas vīrusu izmēģinājumi dod cerības (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/SCANPIX

Eksperimentālā vakcīna pret Ebolas vīrusu devusi pozitīvus rezultātus. Vakcīnas izmēģinājumi pierādījuši, ka tā ir droša un var palīdzēt cilvēka imūnsistēmai cīnīties pret nāvejošo vīrusu, tādēļ rosinot cerības, ka tas varētu būt efektīvs līdzeklis cīņā ar bīstamo slimību, raksta ārvalstu mediji.

Vakcīnu, kuru izstrādā britu farmaceitiskais uzņēmums «GlaxoSmithKline», ievadīja to 20 brīvprātīgo cilvēku asinīs. ASV nacionālā veselības institūta zinātnieki nosaukuši iegūtos rezultātus par ļoti cerīgiem.

Pēc vakcīnas ievadīšanas asinīs, neviens no eksperimenta dalībiniekiem nejuta blakus efektus, un visu cilvēku organismi sāka izstrādāt antivielas, lai cīnītos pret ebolas vīrusu.

Šī ir pirmā vakcīna pret Ebolas vīrusu, kas izmēģināta ASV. Lai cīnītos pret tālāku Ebolas vīrusa izplatīšanos, šobrīd paātrinātā tempā tiek strādāts pie vairākām vakcīnām.

Pasaules Veselības organizācija vēsta, ka no Ebolas vīrusa miruši jau gandrīz 5500 cilvēku.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu