Jēkabpils spēļu zāles laupītājam lūdz psihiatrisko ekspertīzi (22)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātā otrdien tā dēvētajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas, kā arī Tukumā un Jūrmalā notikušo zādzību un laupīšanu lietā apsūdzētā Denisa Hristoforidi aizstāvis otrdien tiesai pieteica lūgumu noteikt Hristoforidi ambulatoro tiesu psihiatrisko un komplekso tiesu psiholoģisko ekspertīzi, aģentūrai BNS pastāstīja tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Viņa norādīja, ka tiesa šo jautājumu vēl neizlēma.

Tāpat tiesas sēdē pabeigts nopratināt apsūdzētos.

Nākamā tiesas sēde paredzēta trešdien,10.decembrī plkst.10.

BNS jau vēstīja, ka AT Krimināllietu tiesu palātā otrdien, 9.decembrī, turpinās pratināt apsūdzētos tā dēvētajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas, kā arī Tukumā un Jūrmalā notikušo zādzību un laupīšanu lietā.

Kataja norādīja, ka pirmdien tiesas sēdē tiesa pratināja apsūdzētos. To bija paredzēts turpināt 9.decembrī plkst.10.

Tāpat aģentūra BNS jau vēstīja, ka no pirmdienas līdz piektdienai Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palātā paredzēts izskatīt prokurora apelācijas protestu un vairāku apsūdzēto un viņu aizstāvju apelācijas sūdzības par Zemgales apgabaltiesas spriedumu tā saucamajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas, kā arī Tukumā un Jūrmalā notikušo zādzību un laupīšanu lietā.

Lietā apsūdzētas septiņas personas.

Ar pirmās instances tiesas spriedumu viens apsūdzētais sodīts ar mūža ieslodzījumu, viens ar 20 gadu un viens ar 18 gadu cietumsodu. Trīs apsūdzētie sodīti ar brīvības atņemšanu uz 13 gadiem.

Vienam apsūdzētajam, kurš apsūdzēts epizodē par zādzību Jūrmalā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem. Tiesa apmierināja arī vairākas kaitējuma kompensācijas par labu cietušajiem.

Iepriekšējā tiesas sēdē šā gada oktobrī lietas iztiesāšana tika atlikta saistībā ar divu apsūdzēto iesniegumu nosūtīšanu Ģenerālprokuroram Kriminālprocesa likuma 301.panta ceturtās daļas kārtībā.

Jau vēstīts, ka pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi. Atklājās, ka četri uzbrucēji ir bijuši policijas darbinieki ‒ Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars darbojušies specvienības «Alfa» sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Laupītāji no spēļu zāles bija paņēmuši nedaudz vairāk kā 100 tūkstošus latu (142,3 tūkstošus eiro).

Jēkabpils policists Salvis Tihanovskis apšaudē bija guvis smagākos ievainojumus, viņam Iekšlietu ministrija arī izmaksāja piecus tūkstošus latu (7,1 tūkstoti eiro) lielu vienreizējo pabalstu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu