Lūdz Saeimai atļauju veikt kratīšanu deputāta īpašumā (55)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ģenerālprokuratūra lūgusi Saeimu ļaut veikt kratīšanu parlamenta deputātam Sergejam Potapkinam (S) piederošā īpašumā, aģentūru LETA informēja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Komisija varētu nolemt, ka šo jautājumu izskata šodien. Uz komisijas sēdi plkst.12 uzaicināts gan Potapkins, gan ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Portāls «pietiek.com» ziņo, ka kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA «Lage Ltd.».

Sākotnējā informācija liecina, ka pats Potapkins lietā varētu nebūt iesaistīts, bet Ģenerālprokuratūras lūgums par kratīšanas atļaušanu saistīts ar apstākli, ka to jāveic Karmačas dzīvesvietā, kas uzņēmējai ir kopīga ar Potapkinu.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, ēdināšanas sfērā strādājošā SIA «Lage Ltd.», kas reģistrēta 2012.gada 14.maijā, pērn strādājusi ar 468 436 eiro apgrozījumu un ar 96 048 eiro zaudējumiem.

Lielākie kompānijas īpašnieki ir Oļegs Arups, Natālija Pavlova un Irēna Līce, kur katram pieder 30% daļu. Pa 5% pieder Karmačai un Indijas pilsonim Varmam Dīpam Ramam.

Valdes priekšsēdētājs ir Arups, bet pārējie līdzīpašnieki ir valdes locekļi.

Uzņēmuma 2012.gada ziņojumā teikts, ka kompānijai «Lage Ltd.» pieder restorāns «Galleria D’arte», kas atrodas Rīgā, Mūkusalas 71.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu