Saeima piekrīt ļaut veikt kratīšanu deputāta dzīvesvietā (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien Saeima piekritusi atļaut veikt kratīšanu 12.Saeimas deputāta Sergeha Potapkina (SC) dzīvesvietā, portāls «Apollo» uzzināja parlamentā.

Potapkins jau iepriekš norādīja, ka neiebilst pret kratīšanu savā dzīvesvietā gadījumā, ja Ģenerālprokuratūra un Finanšu policijas izmeklētāji uzskata to par nepieciešamu. Potapkins skaidro, ka viņa sieva Gaļina Karmača ir algots darbinieks uzņēmumā, nav tā valdes locekle, savukārt mazās kapitāldaļas viņai piešķirtas uzņēmuma motivācijas programmā. «Ja Finanšu policijai un prokuratūrai ir aizdomas, ka uzņēmums nav rīkojies godprātīgi, tad man nav nekāda pamata traucēt izmeklēšanai,» norāda deputāts, vēstīja LETA.

Lūgums ļaut veikt kratīšanu izteikts saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) lietvedībā esošu kriminālprocesu par iespējamu izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināmo maksājumu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā. Runa ir par šo darbību īstenošanu organizētā grupā, kā arī iespējamo grāmatvedības dokumentu viltošanu un slēpšanu mantkārīgā nolūkā, ar to radot būtisku kaitējumu valsts varai, liecina parlamentā iesniegtajos dokumentos iekļautā informācija.

VID FPP esot pamats uzskatīt, ka divu lietā iesaistīto uzņēmumu jeb SIA finanšu direktores Gaļinas Karmačas faktiskajā dzīvesvietā var atrasties dokumentācija un aprēķini par izmaksātajām un aprēķinātajām «aplokšņu algām», kā arī nelegālā programmatūra un tās izmantošanas pēdas datoros un citos datu nesējos. Tā kā Karmačas faktiskā dzīvesvieta pieder viņas vīram Potapkinam, Saeimai izteikts lūgums atļaut veikt kratīšanu deputātam piederošajā dzīvesvietā, liecina Saeimā iesniegtā informācija.

Piecu mēnešu laikā valstij nodarītie zaudējumi, pēc pašreizējiem aprēķiniem, ir 780 000 eiro pievienotās vērtības nodokļa nenomaksāšanas dēļ. Vēl tiks veikti aprēķini un summa pieaugs, jo nav samaksāts arī uzņēmuma ienākuma nodoklis un sociālie nodokļi par darbiniekiem, norādīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kā ziņots, portāls «pietiek.com» iepriekš ziņoja, ka kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA «Lage Ltd.».

10.decembrī vairākos SIA «Lage Ko» piederošajos restorānos «Gan Bei» tika veikta kratīšana. «Lage Ltd.» pārstāve Antra Ozoliņa aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka minētajā jautājumā uzņēmums nekādus komentārus nesniegs.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu