Kāpēc neviens režisors nevēlējās strādāt ar Natāliju Portmani? (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu aktrise Natālija Portmane atklājusi, ka pēc piedalīšanās 1999.gada filmā «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace» («Zvaigžņu kari: 1.daļa - Ļaunumu vēstošā vīzija») viņai vairs neesot piedāvātas jaunas lomas.

Portmanes tēlojums zinātniskās fantastikas sērijā tika uzņemts kritiski un negatīvi ietekmēja viņas tālāko karjeru. Aktrise spēlēja karalieni Padmi Amidalu režisora Džordža Lūkasa triloģijā, kuras pēdējās divas filmas iznāca 2002. un 2005.gadā.

Pēc pirmās filmas iznākšanas Portmanei bija grūtības atrast režisoru, kurš vēlētos ar viņu sadarboties. Portmane pateicas režisoram Maikam Nikolsam, kurš 2001.gadā pieņēma viņu krievu klasiķa Antona Čehova lugas «Kaija» uzvedumā Brodvejā, ļaujot atjaunot papostīto karjeru.

»«Zvaigžņu kari» iznāca ap to pašu laiku, kad «Kaija». Visi domāja, ka esmu briesmīga aktrise,» atzīstas 33 gadus vecā Portmane. «Tā bija desmitgades visvairāk pelnošā filma, taču neviens režisors nevēlējās ar mani strādāt. Maiks uzrakstīja vēstuli režisoram Entonijam Mingelam, kurš aizsūtīja mani pie cita režisora Toma Tikvera, bet viņš savukārt mani nosūtīja pie Lanas un Endrū Vačovskiem.»

Portmane ieguva «Oskara» balvas nomināciju par aktierspēli 2004.gada filmā «Closer» («Tuvāk»), ko veidoja šogad mūžībā aizgājušais Nikolss. 2010.gadā viņa beidzot ieguva «Oskaru» kā labākā aktrise par lomu psiholoģiskajā trillerī «Black Swan» («Melnais gulbis»).

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu