Vai cilvēki ir resni tāpēc, ka viņiem trūkst gribasspēka? (44)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā rakstā teicu, ka daudzi cilvēki pieņemas svarā, jo ir nelaimīgi un ar ēdiena palīdzību cenšas mazināt vientulības, skumju, stresa, aizvainojuma, naida un citu nejauku sajūtu izraisīto emocionālo izsalkumu. Rakstu pabeidzu ar jautājumu, vai ar gribasspēka palīdzību ir iespējams pieveikt nelaimi un tādā veidā atrisināt liekā svara jautājumu?

Esmu pārliecināts, ka nav jēgas mēģināt ar gribasspēka palīdzību pārtraukt emocionālā izsalkuma radīto pārēšanos, ja netiek novērsts šī izsalkuma galvenais iemesls.

Lieta tāda, ka pretoties nomāktības, vientulības un stresa izraisītai resnēšanai, nerisinot patiesos nelaimes iemeslus, ar gribasspēkas palīdzību var ļoti īsu laiku. Tieši kādas 7 - 10 dienas tas varētu izdoties.

Un kas sekos tādai«izklaidei»?

Viss vienkārši. Liekais svars ātri atgriezīsies. Būsiet vēl nelaimīgāki, stipri vīlušies un pārliecināti, ka no liekā svara nav iespejams atbrīvoties.

Bet ko darīt?

Izmantojiet gribasspēku, lai atzītos sev, ka resnums ir tāpēc, ka esat nelaimīgs cilvēks, noskaidrojiet patiesos nelaimes cēloņus un mainiet tos. Lūk tam tiešām ir vērts«tērēt» gribasspēku.

Patiesība var izrādīties tik nepatīkama, ka daudziem, lai atbrīvotos no liekā svara un glābtu savu veselību būs pilnībā jāmaina savs dzīvesveids. Dažiem pat jāpārceļas dzīvot uz citu vietu, jo tas ir vienkāršāk nekā pretoties ģimenes ēšanas tradīcijām. Citiem jāmaina darbs, draugi un sociālie ieradumi.

Tas var izrādīties tik nepanesami, ka labāk pievienosieties tiem, kuri saka, ka vainīgi gēni, iedzimtība vai smagie kauli».

Ja tomēr nolemsiet rīkoties, esiet uzmanīgi. Gribasspēks nav neizsmeļams lielums. Ja iztērēsiet to pasākumos, kuri neatrisina problēmas pamatus, labu rezultātu negaidiet. Skaidrs, ka«parakstīties» uz«7 dienu vielmaiņas paātrināšanas kursu» ir vienkāršāk nekā atzīt, ka miesīgā māte Jūs vienkārši pārbaro un Jūsu draugiem nav citu izklaižu kā pierīties un piedzerties.

Pirms rīkoties padomājiet kārtīgi. Izmantot gribasspēku un ciest neērtības ir jēga tikai tad, ja skaidri saprotat, kāpēc to darat un ko tas mainīs visā turpmākajā dzīvē. Pretējā gadījumā var sanākt tā, ka nedēļu vai 10 dienas ciešam un tad atpakaļ pie mērcēm, kūkām, pīrāgiem un eklēriem.

www.marvelgrey.com

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu