Straujuma par dalību «World Expo 2015»: varam iztikt bez kapitālām būvēm (108)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Varbūt ir citi risinājumi, kā neatstāt tukšumu un piedalīties starptautiskajā izstādē «World Expo 2015», kas nākamgad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, uzskata premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Viņa Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja, ka valdība šobrīd gaida ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas pamatojumu aicinājumam apturēt Latvijas dalību izstādē.

Straujuma pauda iespēju, ka varbūt Latvijai ir citi risinājumi, kā šo vietu neatstāt tukšu, nebūvējot kapitālas būves.

Straujuma uzskata, ka izstādē varam palepoties ar mūsu IT sasniegumiem. «Nav obligāti jāceļ kapitālas būves. Es domāju, ka mums ir ko rādīt arī bez būvēm,» viņa sacīja.

Runājot par jau ieguldīto naudu, Straujuma sacīja, ka to nevar saukt par finansiālu zaudējumu Latvijai, jo līdzekļi ir aizgājuši Latvijas uzņēmējiem.

Jau vēstīts, ka valdība šodien lems, vai apturēt Latvijas dalību izstādē.

Valdība jau pagājušajā nedēļā lēma neatbalstīt ekonomikas ministres ierosinājumu apturēt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē, piešķirot Latvijas paviljona būvniecībai papildu 1,6 miljonus eiro. Taču jautājums par Latvijas dalību izstādē tiks atkārtoti skatīts rītdienas, 23.decembra, valdības sēdē.

Reizniece-Ozola joprojām uzsver, ka Latvijas dalība «World Expo» izmaksās pārāk dārgi - kopumā 7,3 miljonus eiro. Turklāt, pēc ministres teiktā, gatavošanās termiņš ir ļoti īss un saspringts, lai kvalitatīvi īstenotu projektu.

Ministre arī informēja, ka Ekonomikas ministrija ir saņēmusi galīgo piedāvājumu no Šveices būvuzņēmuma «Adunic AG», kas apņēmies laikā uzbūvēt Latvijas paviljonu par aptuveni 3,1 miljonu eiro.

«Kompānija ir gatava būvēt Latvijas paviljonu, taču man joprojām šķiet, ka Latvijai no dalības izstādē ir jāatsakās,» uzsvēra Reizniece-Ozola.

Viņa pieļāva, ka valdība rīt tomēr nolems apturēt Latvijas dalību izstādē «World Expo». «Visticamāk, valdība apsver iespēju atteikties no projekta,» uzskata ministre.

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu