Atceļ paviljona būvi dalībai «Expo Milano 2015» (153)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība otrdien nolēma atcelt plānoto paviljona būvniecību Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē «Expo Milano 2015», aģentūra BNS uzzināja valdība.

Valsts dalību izstādē atcelt atkārtoti rosināja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Viņa atzīmēja, ka dalība izstādē pašreiz paredzētajā veidā valstij izmaksātu pārāk dārgi, kā arī pastāv draudi, ka paviljona būvdarbi netiktu veikti laikus. Ministre sēdē atzina, ka pašlaik iztērēti ir 1,2 miljoni eiro, savukārt, piešķirot papildu finansējumu, kopējās izmaksas pārsniegtu septiņus miljonus eiro.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka Ekonomikas ministrijā sākta disciplinārpārbaude par šo projektu, kā arī lūgts Konkurences padomei izvērtēt iepirkumu.

Ekonomikas ministrija meklēs risinājumus, kā izmantot Latvijai atvēlēto laukumu izstādē un nodrošināt Latvijas pārstāvniecību izstādē. Ministrija par šo jautājumu valdībā ziņos pēc trim nedēļām.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka valdība 16.decembrī atbalstīja papildu 1,6 miljonu eiro piešķiršanu Latvija dalībai starptautiskajā izstādē «Expo Milano 2015 ». Tostarp 903 tūkstošus eiro bija plānots piešķirt, pārdalot līdzekļus starp Ekonomikas ministrijas programmām, bet par atlikušajiem līdzekļiem Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju būs jāsagatavo priekšlikums par papildu finansējuma nodrošināšanu 2015.gadā. Savukārt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija apropriācijas pārdali neatbalstīja.

Tāpat vēstīts, ka konkurss par Latvijas paviljona būvniecību izstādē noslēdzies bez rezultātiem. Konkursā savus piedāvājumus iesniedz divas kompānijas - Latvijas kompānija «RBS Skals Būvvadība» un Itālijas uzņēmums «Paolo Beltrami S.p.A», bet tā kā abu pretendentu tehniskajos piedāvājumos konstatētas neatbilstības, kā arī ņemot vērā, ka abu pretendentu piedāvātās summas ievērojami pārsniedz būvniecībai pieejamā finansējuma apmēru, Ekonomikas ministrija iepirkuma konkursu beidza bez rezultāta. Savukārt trešdien, 17.decembrī, Ekonomikas ministrija paziņoja, ka Latvijas paviljonu izstādē par 3,1 miljonu eiro varētu būvēt Šveices kompānija «Adunic AG».

Latvijas dalību izstādē organizē komandītsabiedrība «Expo 2015», kurā ietilpst «Positivus Event», «MADE arhitekti», Rolands Pētersons un «McCANN Riga». «Expo 2015» ir atbildīga par Latvijas paviljona projektēšanu, projekta saskaņošanu un būvatļaujas saņemšanu, kā arī ekspozīcijas satura un tehnoloģiskā nodrošinājuma izgatavošanu, paviljona menedžmentu un ekspluatāciju, kultūras un citu pasākumu programmas realizāciju, mārketinga un komunikācijas programmas realizāciju un citiem saistītajiem pakalpojumiem.

Izstāde «World Expo 2015» Milānā notiks no 2015 .gada 1.maija līdz 31.oktobrim.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu