Rinkēvičs janvārī dosies uz Maskavu un Kijevu (202)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai meklētu risinājumu un raudzītos pēc konstruktīvas izejas no konflikta Ukrainā, ko izraisījušas Krievijas agresīvās darbības un starptautisko vienošanos pārkāpumi, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pirms 19.janvārī gaidāmās Ārlietu padomes apmeklēs Krievijas galvaspilsētu Maskavu un Ukrainas galvaspilsētu Kijevu.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums aģentūrai LETA jau iepriekš pastāstīja, ka Latvijai no 1.janvāra Latvijai kļūstot par Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošo valsti, Rinkēvičs ciešā sadarbībā ar ES Augsto pārstāvi ārlietās un drošības jautājumos Federiku Mogerīni plāno vairākas vizītes, lai meklētu risinājumu, raudzītos pēc konstruktīvas izejas no konflikta Ukrainā, ko izraisījušas Krievijas agresīvās darbības un starptautisko vienošanos pārkāpumi.

«19.janvārī paredzēta plašāka ES diskusija par attiecībām ar Krieviju. Būtu tikai loģiski, ja līdz tam brīdim prezidējošās valsts ārlietu ministrs attiecīgajās vietās ir uzzinājis par pašreizējo situāciju,» skaidroja Eihenbaums, piebilstot, ka Rinkēvičs, visticamāk, tiksies ar abu valstu ārlietu ministriem.

Jau ziņots, ka Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība , ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (202)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu