«Møller» grupas uzņēmumi pārsūdzēs tiesā Konkurences padomes lēmumu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Møller» grupas uzņēmumi Latvijā pārsūdzēs Konkurences padomes lēmumu; uzņēmumi rīkojušies klientu interesēs, portālam «Apollo» norādīja uzņēmumu pārstāvis Guntars Ruža. 

Viņš norāda, ka šie uzņēmumi nav kavējuši vai ierobežojuši konkurenci, un «Volkswagen» pircējiem ar to darbībām nav nodarīts nekāda veida kaitējums, līdz ar to KP lēmumā aprakstītā vairākus gadus senā situācija nav klasificējama kā konkurences tiesību pārkāpums.

Viņš skaidro, ka vienīgais iemesls, kas bijis par pamatu lietas izskatīšanai, ir saistīts ar iekšējo «Volkswagen» zīmola konkurētspējas stiprināšanu – atsevišķi «Volkswagen» dīleri savā darbībā fokusējās uz konkurenci ar citu zīmolu izplatītājiem, nevis savā starpā.

«Turklāt jāpiebilst, ka KP lēmums attiecas uz Volkswagen importētāja un dīleru rīcību no 2007. līdz 2011. gadam. Tāpēc jāuzsver, ka kopš šī laika «Volkswagen» izplatītāju vidū notikušas būtiskas izmaiņas,» norāda Ruža.

Ruža skaidro, ka šajā situācijā netika ierobežota cenu konkurence, jo dīleri nebija vienojušies par cenām. Tāpat neesot tikusi ierobežots pircējam pieejamais dažādu auto zīmolu produktu piedāvājums, turklāt to savstarpējā konkurence attiecībā gan uz cenām, gan uz kvalitātes faktoriem vienmēr bijusi sīva.

«Neatkarīgi no šī lēmuma Møller grupas uzņēmumi Latvijā un AS «MøllerGruppen», kuras sastāvā šie uzņēmumi ietilpst, vienmēr ļoti nopietni ir izturējušies pret konkrēto gadījumu un likumdošanas normu, tai skaitā konkurences tiesību ievērošanu kopumā. Uzņēmumi ir pastāvīgi sadarbojušies ar Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām un līdzdarbojušies lietas apstākļu noskaidrošanā. Likuma normu pārkāpšana mūsu uzņēmumiem ir pilnīgi nepieņemama,» uzsver «Møller» grupas uzņēmumu Latvijā pārstāvis Gundars Ruža.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu