«World Expo 2015» Latvijas dalības tāme ir nelietderīga un «uzpūsta», vēsta avīze (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«World Expo» Latvijas dalības tāme ir nelietderīga un «uzpūsta» un apstiprina jau rakstīto, ka projekts kalpojis par «naudas pumpi» atsevišķiem uzņēmējiem, šodien raksta laikraksts «Diena».

Uzpūsti cipari ar apaļām nullēm galā, kas, paslēpti aiz svarīgām frāzēm, veido Ekonomikas ministrijai (EM) piesūtītos un vairumā jau samaksātos rēķinus par 1 090 506 eiro no uzņēmējiem, kuri apvienojušies komandītsabiedrībā «Expo 2015» un nu jau vairāk nekā gadu saņem dāsnus avansus par Latvijas dalību «World Expo» izstādē Milānā šovasar.

Folkloras grupas «Iļģi» balss Ilga Reizniece, kura piedalījusies speciāli «Expo» tapušā muzikālā darba radīšanā, kas, kā norādīts tāmē pozīcijā «jaundarba radīšana», maksājusi 60 000 eiro, laikrakstam apgalvo, ka atlīdzība par darbu «Expo» projektā nav pat piedāvāta.

«Ārprāts! Kā tas tā var būt - tā taču ir prātam neaptverama nauda! Tas man ir zināms pārsteigums. Es piedalījos par pliku paldies - Sigvards [diriģents Sigvards Kļava, kurš vadīja jaundarba radīšanas procesu] man ir ļoti labs draugs, viņš palūdza, es aizgāju un nodziedāju,» saka Reizniece, kura piedalījusies skaņdarba iedziedāšanā.

Uzpūstība un elementāru komunikācijas darbību aizslēpšana aiz šādiem «nozīmīgiem» formulējumiem īpaši krīt acīs, raugoties uz pozīcijām, kurās saskaldītas sociālo tīklu izmantošanas izmaksas - kopumā 69 487 eiro. Sociālā tīkla «Instagram» izmantošana projektā vien izmaksāšot 34 487 eiro. «Instagram» ir sociālais tīkls, kurā lietotāji var ievietot fotogrāfijas ar aprakstiem. Piemēram, Saeimas kontam «Instagram» tīklā seko 565 lietotāji, konts tiek ikdienā papildināts, izmantojot parlamenta Preses dienesta cilvēkresursus. Salīdzinājumam - komandītsabiedrības «Expo 2015» izveidotajā «Instagram» kontā kopš 2014.gada aprīļa ar lielu neregularitāti ievietotas 17 fotogrāfijas un kontam ir vien 177 sekotāji.

Meklējot atbildi uz jautājumu, kur palikusi nauda, nevar neredzēt saiknes un sakritības starp amatpersonām, kam bijusi ietekme uz lēmumiem par «Expo 2015» tēriņiem, un naudas saņēmējiem, raksta «Diena». Aināram Ščipčinskim piederošā SIA «McCann Rīga», kas ir starp 3 349 174 eiro vērtā «Expo» līguma ieguvējiem, vienlaikus apkalpo partiju «Latvijas attīstībai». «Expo» iepirkums tika gatavots un realizēts laikā, ka Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu ieņēma Juris Pūce - viens no partijas dibinātājiem un tagad tās līderis. Arī Ščipčinskis ir viens no «Latvijas attīstībai» dibinātājiem.

Jau rakstīts, ka ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) vairākkārt uzsvērusi, ka apšauba Latvijas dalības nepieciešamību «Expo 2015» Milānā. Par šo jautājumu varētu lemt valdība 27.janvārī.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu