Terorists Girkins: Putins padarījis sevi par ķīlnieku (140)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Neanektējot Doņeckas un Luhanskas reģionus pēc Krimas sagrābšanas, Krievijas prezidents Vladimirs Putins padarījis sevi par ķīlnieku Ukrainas konfliktā, paziņojis bijušais teroristu organizācijas «Doņeckas tautas republika» (DTR) līderis Igors Girkins (Strelkovs).

Ja Putins būtu iesūtījis Doņeckā un Luhanskā karavīrus, lai atbalstītu vietējos kaujiniekus, kā to izdarīja Krimā, visa Jaunkrievija tagad būtu pievienota Krievijai, intervijā aģentūrai «Bloomberg» norādīja maskavietis Girkins, kurš kādu laiku bija Doņckas teroristu «republikas» «aizsardzības ministrs», bet tad negaidīti tika atsaukts atpakaļ uz Krieviju.

Bet Putins «nesaprata, ka viņš jau ir šķērsojis Rietumu sarkano līniju» un «birokrātu un oligarhu» ietekmē nolēma apstāties Krimā, norādīja Girkins.

«Tagad mums ir karš, kas turpinās augt, vēlas Krievija to vai nē,» viņš piebilda.

Krievija pagājušā gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Minskā septembrī noslēgtā vienošanās par pamieru vairs netiek ievērota, un situācija Donbasā atkal ir saasinājusies, kaujiniekiem cenšoties sagrābt savā kontrolē jaunas teritorijas.

Girkins intervijā «Bloomberg» apgalvoja, ka Ukraina izmantojusi pēdējos četrus mēnešus, lai nostiprinātu savu armiju un atrisinātu konfliktu ar spēku, piebilstot, ka tagad vairs nav iespējams pilnībā padzīt Ukrainas valdības spēkus no Doņeckas.

Girkins sacīja, ka nezina, vai Maskavai ir plāns Ukrainas konflikta atrisināšanai. Vismaz viņš tādu neesot redzējis.

«Tas ir kā tas joks par grūtu vidusskolnieci, kura domā, ka auglis vienkārši izzudīs. Iespējams, Maskava cer uz Ukrainas sadalīšanos, bet tas tuvākajā laikā nenotiks,» norādīja Girkins.

Pēc viņa teiktā, karadarbība Ukrainā ir pārvērtusies murgainā un absurdā Pirmā pasaules kara tranšeju kara kopijā. «Tur nav nekādas slavas. Tikai postaža.»

Komentāri (140)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu