Brigmanis: «Vienotība» un Nacionālā apvienība ir sagrāvušas koalīcijas līgumu (163)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) vadītās valdības koalīcijas līgums pēc būtības vairs nav spēkā, jo «Vienotība» un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK to sagrāvušas, atbalstot izmaiņu veikšanu Satversmē, par kurām nav panākta vienošanās koalīcijā, šodien žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš gan piebilda, ka minētā iemesla dēļ valdības krišana nav gaidāma.

«Vienotība» un nacionālā apvienība ir ļoti apzināti pārkāpušas koalīcijas līgumu, taču politiķim nav saprotams, kāpēc partneri šādi rīkojušies, sacīja Brigmanis.

ZZS frakcijas vadītājs iepriekš norādīja, ka šādi koalīcijas partneru soļi atraisa rokas politiskajam spēkam rīkoties pēc saviem ieskatiem. ZZS gan to neplāno izmantot negatīvā veidā.

Papildu komentārus Brigmanis atturējās sniegt, norādot, ka koalīcijas partneri politiķa sacīto var pieņemt zināšanai.

Kā ziņots, «Vienotības» un nacionālās apvienības deputāti šodien balsoja par Satversmes grozījumu, kas paredzētu atklātu Valsts prezidenta ievēlēšanu, nodošanu izskatīšanai komisijās. Pagaidām gan attiecīgais priekšlikums nav guvis Saeimas vairākuma atbalstu.

Komentāri (163)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu