Gvinejā izmēģinātās zāles pret Ebolas vīrusu vieš cerības (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gvinejā izmēģinātās zāles Ebolas vīrusa ārstēšanai vieš cerības, ceturtdien paziņojusi Francijas valdība un medicīnisko pētījumu aģentūra «Inserm».

Medikamentu Gvinejā izmēģinājuši 80 pacienti.

Zinātniskie dati par pārbaudi pagaidām vēl nav pieejami, bet provizoriskie rezultāti apliecina medikamenta efektivitāti.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem līdz šim lielākajā Ebolas vīrusa epidēmijā pasaulē ar to inficējušies 22 495 cilvēki, bet miris 8981.

Japānā ražotā pretvīrusu preparāta favipiravīra izmēģinājuma «daudzsološie rezultāti drīzumā tiks nodoti publicēšanai zinātniskā izdevumā», teikts «Inserm» paziņojumā aģentūrai AFP.

Francijas valdība savā paziņojumā norādījusi, ka 80 pieaugušie un bērni, kuri saņēmuši medikamentu, ātrāk atveseļojušies.

Rezultāti «atklāj, ka samazinās pusaudžu un pieaugušo nāves gadījumu skaits, jo vīruss lēnāk vairojas», teikts Francijas valdības paziņojumā.

Francijas Ebolas īpašās komisijas vadītājs Žans-Fransuā Delfresī un «Inserm» vadītājs Īvs Levī par pētījumu trešdien informējuši Francijas prezidentu Fransuā Olandu un ierēdņus, atzīstot to par «būtisku soli uz priekšu».

Par pētījuma gaitu, kas norit Gvinejas austrumos, atbild «Inserm». Gvineja līdz ar Libēriju un Sjerraleoni ir Ebolas epidēmijā vissmagāk cietusī valsts.

Izmēģinājums tika sākts 17.decembrī un tiek veikts sadarbībā ar Gvinejas pētniekiem, varasiestādēm, nevalstiskajām organizācijām, Francijas Sarkano Krustu un organizāciju «Ārsti bez robežām».

Tas ir lielākais potenciālā medikamenta klīniskais izmēģinājums. Favipiravīru, kas pazīstams arī kā avigāns, radījusi ar «Fujifilm Holdings» saistīta kompānija «Toyama Chemical».

«Inserm» ziņo, ka zinātniskie rezultāti tiks publiskoti, tiklīdz tos būs oficiāli apstiprinājusi zinātniskā sabiedrība.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu