Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Konkursa recepte: Mīlas bulta (10)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Portāls «Apollo» rīko konkursu, kurā aicina jūs dalīties ar īpašām ēdienu receptēm, kuras varētu izmantot, gatavojot Valentīna dienas maltīti. Mēs gaidīsim receptes, kurās aprakstītas nepieciešamās sastāvdaļas, ēdiena gatavošanas gaita, ēdiena nosaukums un par plusu tiks uzskatīta ēdiena fotogrāfija/as.

Savus konkursa darbus sūtiet uz adresi dzive@apollo.lv. Mēs šīs receptes publicēsim portālā «Apollo» recepšu sadaļā.

<strong>Vairāk par konkursu lasi šeit.</strong>

«Mīlas bulta»

Šī recepte der kā parastā dienā ,baudot kopā ar savu ģimeni , kā arī svinot kopā ar savu otro pusīti ,mīļoto Valentīndienas vakaru.

Gatavojot šo desertu, būs nepieciešams:

  • 250 ml atdzesētas kafijas
  • 100 g cepumu «Dāmu pirkstiņi»
  • 100 g zemenu vai aveņu

Gatavojot krēmu, ir nepieciešams:

  • 300 g Mascarpones siers
  • 3 ēd.k cukura
  • 50 ml konjaka
  • 5 g vaniļas cukurs
  • 4 olu dzeltenumi
  • 5 ēd.k kakao

Pagatavošana:

Kopā saputot olas dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru . Putot līdz krēmīgai masai. Tad pievienot Mascarpones sieru un mazliet konjaka.Visu atkal saputo.Tad masai pievienot saputotus olas baltumus un samaisa ar lāpstiņu.

Bļodā ieliet kafiju un konjaku , kas palika pāri, pievienot mazliet kakao un mazliet samaisīt.Uz pāris sekundēm ielikt cepumus «Dāmu pirkstiņi» un uzreiz likt izvēlētajā bļodā vai kādā gareniskajā glāzē. Uz cepumiem likt mazliet krēma, tad likt otro kārtu cepumu un krēma, tad visu apkaisīt ar kakao pulveri. Uzreiz var dekorēt ar ogām un jāieliek ledusskapī uz 2-4 h . Pasniedzot desertu var kopā ar karstvīnu.

Komentāri (10)
Nepalaid garām
Uz augšu