/nginx/o/2018/07/21/11019078t1hca71.jpg)
Šie deserti radīs romantisku noskaņu, ļaus atzīties mīlestībā, kā arī, iespējams, palīdzēs lūgt piedošanu.
Dzirkstošais dievietes deserts
Lai pagatavotu šo desertu sev un mīļotajam cilvēkam, nepieciešamas 2 glāzes jeb 250g sārtā šampanieša, 1 ēdamkarote jeb 5g želatīna, 250g svaigu zemeņu, 100g Mascarpone siera, 100g saldā krējuma, 1 tējkarote vaniļas cukura.
Želatīnu ieliek mazā bļodā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Kad želatīns uzbriedis (pēc apmēram 15 minūtēm), izkausē to karstā ūdens peldē. Dzirkstošo vīnu ielej bļodā, pagaida līdz tas vairs nav tik putojošs. Maisot vīnu, smalkā strūklā un lēnām lej klāt izkausēto želatīnu. Gatavo šķidrumu lej glāzēs vai deserta traukos, liek ledusskapī sastingt. Sagriež zemenes nelielos gabaliņos (dažas atstāj dekorēšanai). Kad želeja ledusskapī pabijusi apmēram 5 - 10 minūtes un sāk jau palikt biezāka, uz želejas uzber sagrieztās zemenes (tad tās iegrims želejā līdz pusei). Liek atpakaļ ledusskapī. Saputo saldo krējumu un kad tas gandrīz gatavs, pievieno vaniļas cukuru un Mascarpone sieru. Visu saputo, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Krēmu liek uz sastingušās želejas un dekorē ar svaigām zemenēm.
Svaigais ogu deserts ar alus mērci
Svaigā siera krēma pagatavošanai nepieciešami 80g saldā krējuma, 3 ēdamkarotes pūdercukura, 60g Philadelphia krēmsiera, 250g svaigu ogu. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno krēmsieru.
Gatavojot alus mērci, izspiež sulu no puses laima, pievieno 2 olu dzeltenumus, 50g Lielvārdes kviešu alus vai LIDO alus un 2 ēdamkarotes cukura. Visas mērces sastāvdaļas samaisa, liek karstā ūdens peldē un turpina maisīt līdz masa kļūst krēmīga. Uz šķīvja kārto ogas, blakus liek siera krēmu un uzlej alus mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām un marakujas augļa sēklām.
Receptes sagatavotas sadarbībā ar LIDO šefpavāri Ilgu Jomu.