«World Expo 2015» skandāls: saskata arī bijušo ministru Pavļuta un Dombrovska atbildību (70)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Neveiksmīgajā Latvijas dalībā «Expo Milano 2015» pārbaudes komisija saskatījusi arī bijušo ekonomikas ministru Daniela Pavļuta un Vjačeslava Dombrovska (V/RP), kā arī kādreizējā Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra Jura Pūces atbildību, pirmdien vakarā vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Konstatēts, ka Pavļuts, Dombrovskis un Pūce nav pastāvīgi sekojuši projekta norisei. Turklāt Pavļuts un ministrijas amatpersonas ir maldinājušas, ka sagatavošanās izstādei notiek saskaņā ar apstiprināto laika grafiku.

«LNT Ziņu» rīcībā esošā informācija turklāt liecina, ka Pūce un atbildīgās amatpersonas, nesavlaicīgi sākot izstādes organizēšanu ar vairāku mēnešu nobīdi no plānotā laika grafika, pakļāva lielam riskam Latvijas ekspozīcijas pabeigšanu paredzētajā laikā. Šīs amatpersonas ne tikai nebrīdināja augstākstāvošos par šādu risku iespējamību, bet pat slēpa tos, apzināti informatīvajos ziņojumos norādot maldinošu informāciju.

Patlaban disciplinārlietas ierosinātas pret EM Juridiskā departamenta Tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāju Lauru Angi, Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktora vietnieku Kristapu Somu un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta Ārvalstu investoru piesaistes, tūrisma un eksporta veicināšanas nodaļas projektu vadītāju Robertu Stafecki, kurš bija «World Expo 2015» Latvijas projekta vadītājs.

Savukārt no saviem amatiem atstādinātas trīs departamentu direktores – Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departamenta direktore Velta Feodorova, Juridiskā departamenta direktore Māra Līdumniece un Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre.

Jau ziņots, ka EM dienesta pārbaudē secināts, ka projektam par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē «Expo Milano 2015» nav nodrošināta atbilstoša un efektīva vadība un nav pietiekami vērtēti Latvijas dalības izstādē «Expo Milano 2015» iespējamie organizācijas modeļi un to riski, kā arī ir konstatēti būtiski trūkumi projektam piešķirtā finansējuma izlietojuma kontrolē.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu