Breivīka prasības kļuvušas «nereālas» (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu masu slepkava Anderss Bērings Breivīks lauzis līgumu ar savu advokātu Gēru Lipestadu, jo viņu nav apmierinājuši noteikumi, kādus pieņēmis advokāts, lai aizsargātu slepkavu, raksta ārvalstu mediji.

Lipestads norādījis, ka viņa advokātu birojs izveidoja jaunu sarakstu ar iespējām, lai palīdzētu Breivīkam, taču Breivīks kritizēja sagatavotos priekšlikumus, uzskatot, ka tas viņam nepalīdzēs ātrāk nokļūt brīvībā. Advokāts uzsver, ka Breivīka prasības ir kļuvušas pārāk «nereālas».

«Mēs sastādījām priekšlikumus un noteikumus, taču Breivīks uzstādīja savus noteikumus, kuriem mēs nepiekrītam. Ir milzīga atšķirība no tā, ko mēs varam piedāvāt Breivīkam, un ko Breivīks vēlas pats,» saka Lipestads.

Lipestada vietā par Breivīka advokātu tiks nozīmēts Oistens Storvīks, kurš reiz bijis laupītāja Deivida Toskas aizstāvis. Tiek atgādināts, ka Toska 2004.gadā kādā apsardzes kompānijā veicis bruņotu laupīšanu, kuras laikā nolaupījis 57,4 miljonus kronu (aptuveni 6,65 miljonus eiro).

Lipestada advokātu birojs medijiem norādīja, ka paši vēlējušies atteikties no sadarbības ar Breivīku, jo noziedzniekam, acīmredzot, bijusi sava izpratne par likumu.

«Viņam bija «nereālas» prasības pret mums. Šķiet, ka viņš sagaidīja neiespējamo. Tas darbs, ko mēs darījām viņa labā, bija bez maksas – mums neviens par to nemaksāja,» atklāja Lipestada advokātu biroja pārstāvis Ods Grēns.

Grēns norādījis, ka šajā gadījumā problēma nav tā, ka viss veiktais darbs ir bijis bez maksas, bet gan Breivīka pieaugušās prasības, kuras kļuvis arvien grūtāk izpildīt.

Tiek atgādināts, ka 2011.gada vasarā Breivīks pastrādāja masu slepkavību Ūtejas salā, nogalinot gandrīz 80 cilvēku. Par to viņam tika piespriests 21 gadu ilgs cietumsods.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu