Jaunas ziņas par producenta Farela Viljamsa apsūdzību (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu producents Farels Viljamss tiesā noraidījis apsūdzības plaģiātismā par 2013.gada hitu «Blurred Lines».

Kā jau ziņots, mūžībā aizgājušā soulmūzikas dziedātāja Mārvina Geja ģimene iesūdzēja Viljamsu un kanādiešu dziedātāju Robinu Tiku tiesā par hitu «Blurred Lines», kurā saskatīja lielu līdzību ar Geja 1976.gada dziesmu «Got to Give It Up».

Viljamss liecināja, ka dziesmas sacerēšanas brīdī neesot domājis par Geja skaņdarbu. Taču viņš atzina, ka esot mēģinājis «attēlot 70.gadu beigu sajūtu».

«Dažkārt, atskatoties atpakaļ uz saviem darbiem, var sajust, ka tajos atbalsojas citi cilvēki,» sacīja 41 gadu vecais Viljamss. «Taču tas nenozīmē, ka tas darīts apzināti.»

Viljamss, Tiks un trešais dziesmas autors reperis «T.I.» noliedz apsūdzības plaģiātismā.

Viljamam tika atskaņotas atsevišķu instrumentu partijas no abām dziesmām. «Izklausās pēc vienas un tās pašas dziesmas,» atzina Viljamss, taču norādīja uz dažām atšķirībām. Tiks pēc Viljamsa izteikumiem izgāja no tiesas zāles.

Abi mūziķi liecinājuši, ka galvenais dziesmas autors bija Viljamss. Viņš atklāja, ka pēc trīs dienu ilgas spēlēšanas «Glenwood Place» ierakstu studijā 2012.gadā viņš esot sacerējis «Blurred Lines» melodiju. «Es sāku ar bungām,» viņš teica, piebilstot, ka viņu esot ietekmējušas kompozīcijas dziedātājai Mailijai Sairesai un reperim Ērlam Svetšērtam, pie kurām tobrīd strādājis.

«Es ierakstīju daudzas kantrimūzikas iedvesmotas dziesmas ar Mailiju,» viņš atminas. «Tā bija kantri sapludināšana ar pacilāto melodiju. Kad pie tevis atnāk melodija, tu ļauj tai noteikt, kā tā turpināsies.»

Instrumentālās daļas pabeigšana esot prasījusi stundu. Vakarā Viljamsam pievienojies Tiks un viņi uzreiz sākuši ierakstīt vokālu, sacīja producents.

Geja ģimene pieprasa 40 miljonus dolāru (36 miljonus eiro) lielu kompensāciju, kas, pēc ģimenes aprēķiniem, esot aptuveni puse no «Blurred Lines» ienākumiem.

Talantu aģentūras CAA pārstāvis liecināja, ka Tiks un Viljamss ar dziesmu nopelnījuši piecus miljonus dolāru katrs, savukārt trešais līdzautors reperis «T.I.» saņēmis vairāk nekā 700 000 dolāru (627 000 eiro).

Līdzšinējie ienākumi no dziesmas ir apmēram 16,7 miljoni dolāru (15 miljoni eiro), norāda CAA.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu