Eirozona nav dzīvotspējīga, uzskata fondu menedžeris (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eirozona pašreizējā tās formā nav dzīvotspējīga, izteicies viens no Lielbritānijas veiksmīgākajiem fondu menedžeriem Nīls Vudfords.

Vudfords, kurš pērn izveidoja pats savu investīciju uzņēmumu, norāda, ka eirozonas koncepts «jau pamatā ir ar trūkumiem», un viņš uzskata, ka «saspīlējums Eiropas vienotās valūtas savienībā turpinās palielināties».

Tāpat viņš uzskata, ka neskaidrība par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES) varētu negatīvi ietekmēt valsts ekonomiku.

Lielbritānijas premjers Deivids Kemerons apsolījis panākt nosacījumu pārskatīšanu Lielbritānijas dalībai ES un gadījumā, ja viņš uzvarēs maija vēlēšanās, līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par Lielbritānijas dalību ES. Pēdējā laikā gan izskan arvien aktīvāki mudinājumi referendumu sarīkot jau 2016.gadā.

«Es domāju, ka referenduma rīkošanas iespējamība apslāpēs ārējās investīcijas, starptautiskās investīcijas Lielbritānijā un radīs neskaidrību,» norāda Vudfords.

Vudfords tiek uzskatīts par vienu no Lielbritānijas veiksmīgākajiem fondu menedžeriem.

Viņš slavu ieguvis 25 gadus ilgušās karjeras laikā uzņēmumā «Invesco Perpetual», uz investīcijām raugoties ilgtermiņā.

Pērn Vudfords izveidoja savu investīciju fondu «Woodford Investment Management».

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu