Francijas vēstnieks Latvijā: Helikoptera avārija Argentīnā ir šoks mūsu pilsoņiem (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Divu helikopteru sadursme Argentīnā, kurā pirmdien gājuši bojā desmit cilvēki, tostarp trīs Francijas sporta zvaigznes, ir šoks mūsu pilsoņiem, tā šodien Ārlietu ministrijā notikušajā preses konferencē, kas veltīta Frankofonijas dienu atklāšanai, norādīja Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti.

«Tas ir ļoti traģisks atgadījums. Mēs esam zaudējuši augsta ranga sportistus,» sacīja vēstnieks. «Tas ir šoks mūsu pilsoņiem,» viņš uzsvēra.

Savu līdzjūtību Francijai un tās tautai izteica arī Ārlietu ministrijas politiskais direktors Eduards Stiprais, norādot, ka tas ir «nopietns trieciens» Francijai un sporta pasaulei.

Jau ziņots, ka helikopteru sadursmē Larjohas provincē dzīvību zaudēja Francijas burātāja Floransa Arto, peldētāja un olimpiskās zelta medaļas ieguvēja Kamilla Mifā un olimpiskais bokseris Aleksis Vastēns.

Viņi piedalījās realitātes izdzīvošanas šovā, kuru bija plānots pārraidīt franču telekanālā TF1. Astoņas sporta zvaigznes tika «izmestas» skarbā vidē, lai dotos piedzīvojumos. Pie šova uzņemšanas strādāja aptuveni 80 cilvēku liela komanda, galvenokārt francūži.

Filmēšana sākās februāra beigās Ušvajā, Argentīnas dienvidos, bet pēc tam turpinājās Larjohas provincē.

Avārijā gāja bojā astoņi francūži un divi argentīniešu piloti.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu