Populārā dziesma «Blurred Lines» atzīta par plaģiātu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Losandželosas tiesa atzinusi Robina Tika un Farela Viljamsa dziesmu «Blurred Lines» par soulmūzikas dziedātāja Mārvina Geja skaņdarba plaģiātu.

Tiesa nolēma, ka Tikam un Viljamsam Geja ģimenei jāizmaksā kompensācija 7,3 miljonu ASV dolāru apmērā, kas veido gandrīz pusi no «Blurred Lines» nopelnītās autortiesību atlīdzības.

Losandželosas federālā tiesa atzina Geja ģimenes prasību, apstiprinot, ka «Blurred Lines» līdzinās soulmūziķa 1977.gada hitam «Got to Give It Up» un pārkāpj dziesmas autortiesības.

Tiks aizvadītajos gados izteicis vairākus pretrunīgus apgalvojumus par «Blurred Lines» tapšanu. Sākotnēji viņš kategoriski noliedza, ka būtu ietekmējies no Geja.

Vēlākās intervijās viņš atzina, ka viņam ar Viljamsu bijis mērķis uzrakstīt kaut ko līdzīgu Geja hitiem.

Tiesā Tiks paziņoja, ka interviju sniegšanas un dziesmas ieraksta laikā bijis alkohola un recepšu medikamentu reibumā un ka Viljamss dziesmu sarakstījis viens pats.

Tiks arī tiesas zālē izpildīja grupas U2, Boba Mārlija un «The Beatles» dziesmas, lai parādītu, ka dziesmas ar līdzīgiem akordiem un melodijām ne vienmēr ir plaģiāti.

«Blurred Lines» bija viens no 2013.gada lielākajiem hitiem, nonākot vairāku desmitu valstu mūzikas topos.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu