Bijušais teroristu līderis skarbi kritizē Putinu un Krievijas eliti (271)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu gaida Krievijas imperatora Nikolaja II liktenis, kuru nošāva 1918.gadā. Vēl viena iespēja - Putinu gaida Serbijas līdera Slobodana Miloševiča liktenis - viņš nomira Hāgas cietumā 2006.gadā. Ar šādiem izteicieniem sestdien Jekaterinburgā nāca klajā viens no bijušajiem «Doņeckas tautas republikas» līderiem Igors Girkins (Strelkovs), vēsta ārvalstu mediji.

Girkins sevis rīkotajā pasākumā norādīja, ka Krievijas prezidents Putins pagājušajā pavasarī ieguva lielu uzticības kredītu, taču tas arvien straujāk samazinās.

«Tagad neko nevar saprast. Sākumā bija «Jaunkrievija», pēc tam no «Jaunkrievijas» atteicās, un bija Doņeckas un Luhanskas «tautu republikas». Pēc tam jau arī šīs valstis tika sauktas par «pašpasludinātām», līdz pēdējā laikā televīzijā mēs redzam, ka tie ir rajoni Ukrainā. Tauta nesaprot - kā tā? It kā runāja par «krievu pasauli», ka to jāatbalsta, bet tagad tas viss tiek «uzmests». Šādi turpinot, arī lielākie patrioti vērsīsies pret Putinu,» teica Girkins.

Viņš vilka paralēles ar situāciju Serbijā, kad varu zaudēja Miloševičs, kurš vēlāk tika izdots Hāgai. «Miloševičs piekopa politiku - «ne mums, ne jums». Ne viņš uz Rietumiem tiecās, ne viņš atbalstīja serbus. Tas izraisīja masu genocīdu,» teica Girkins.

Turpinot uzstāšanos sevis organizētajā kustības «Jaunkrievija» saietā, Girkins kritizēja Putinu, jo, viņaprāt, Putins 2014.gada pavasarī pieļāvis rupju kļūdu.

«Tika palaista vējā bez asinīm un vienā mirklī atbrīvot visu «Jaunkrieviju». Kāpēc tas netika izdarīts, tagad nav jēgas spriest. Es uzskatu, ka tā bija «piektā kolonna», kas nepareizi pārliecināja prezidentu, ka to nevajag darīt. Tā rezultātā mēs dabūjām karu, sankcijas un lielu starptautisko spiedienu,» uzsvēra Girkins.

Jautāts, ko viņš uzskata par piekto kolonnu Krievijas elitē, Girkins atbildēja, ka tie ir «visi politiķi un ierēdņi, kuri dzīvo un strādā Krievijā, bet visi īpašumi viņiem ir ārzemēs. Dienā viņi ir Krievijas patrioti, bet naktī droši vien slepeni plāno, kā no Krievijas aizbēgt,» uzskata Strelkovs.

Runājot par kustības «Jaunkrievija» nākotnes plāniem, Strelkovs saka, ka tās uzdevums ir sapulcināt vismaz 10-15 tūkstošus brīvprātīgo, lai dotos palīgā «Jaunkrievijas armijai».

«Krieviju gaida it visur - Odesā, Harkovā, Hersonā, kā arī Kijevā. Krieviju gaida pat tie cilvēki, kuri ir ukraiņi un Ukrainas patrioti. Šie cilvēki ir noguruši no propagandas un terora, viņi grib brīvību, ko Krievija var sniegt,» norādīja Strelkovs.

Komentāri (271)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu