Cenšas apturēt «Blurred Lines» izplatīšanu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Soulmūziķa Mārvina Geja ģimene cenšas apturēt kanādiešu dziedātāja Robina Tika un amerikāņu producenta Farela Viljamsa hita «Blurred Lines» pārdošanu pēc tam, kad tiesa atzina to par plaģiātu.

Geja bērni iesnieguši prasību aizliegt 2013.gada dziesmas tālāku pavairošanu, izplatīšanu un izpildīšanu. «Digitālajā laikmetā lieli autortiesību pārkāpšanas draudi uzglūn ikvienam māksliniekam,» teikts ģimenes paziņojumā. «Mēs vēlamies, lai tēva mantojums tiktu aizsargāts. Pieturēšanās pie autortiesību standartiem nodrošina, ka muzikālie dārgumi vienmēr tiks augstu novērtēti.»

Kā jau ziņots, Losandželosas federālā tiesa 10.martā atzina Geja ģimenes prasību, apstiprinot, ka «Blurred Lines» līdzinās soulmūziķa 1977.gada hitam «Got to Give It Up» un pārkāpj dziesmas autortiesības. Tiesa nolēma, ka Tikam un Viljamsam Geja ģimenei jāizmaksā kompensācija 7,4 miljonu ASV dolāru (septiņu miljonu eiro) apmērā, kas veido gandrīz pusi no «Blurred Lines» nopelnītās autortiesību atlīdzības.

Geja ģimene vēlas, lai sodīts tiktu arī reperis «T.I.», kurš sacerējis vienu dziesmas pantu, kā arī ierakstu kompānijas «Universal Music», «Interscope Records» un «Star Trak Entertainment».

Viljamss un Tiks plāno apstrīdēt tiesas lēmumu. «Viņi uzskata, ka «Blurred Lines» nācis no pašu sirds un dvēseles, neviena cita. Balstoties uz prominentu dziesmu autoru viedokļiem, viņi izjūt pienākumu pret radošo pasauli - panākt, lai šis spriedums netiktu atstāts spēkā,» sacīja Tika un Viljamsa advokāts Hovards Kings.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu