Patiesība, meli vai pārprasts izteikums? (183)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izvairīgi izteicies par publikāciju izdevumā «Forbes» saistībā ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko it kā izteikto piedāvājumu Putinam.

«Nav labi, ja kādi no šī pasākuma [Normandijas četrinieka tikšanās februāra sākumā Minskā] dalībniekiem stāstījuši par savu sarunu ar prezidentu saturu. Lai tas paliek uz viņu sirdsapziņas – runājuši tie patiesību vai melus. Es nekādus komentārus nesniegšu,» Krievijas ziņu aģentūras citē Peskovu.

Vienlaikus Peskovs atkārtoti atzīmējis, ka nekad nekomentē informāciju, kas saistīta ar sarunām, kas notikušais aiz slēgtām durvīm.

Savukārt Ukrainas Ārlietu ministrijas runasvīrs Jevgēņijs Perebijnis sociālās saziņas vietnē «Twitter» pavēstījis, ka teiktais ir pārprasts. ««Aizvācieties no Donbasa» nenozīmē – «savāciet Donbasu», bet gan tieši otrādi,» viņš vēstīja.

Kā ziņots, Ukrainas prezidents februāra sākumā Minskā notikušās tikšanās reizē esot piedāvājis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lai viņš, proti – Krievija – pievieno Donbasu kaimiņvalstij, pirmdien vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz publikāciju izdevumā «Forbes».

Minskā notikušajā «Normandijas četrinieka» tikšanās reizē Porošenko esot izteicies, ka Putins var «savākt sev Donbasu», tomēr Putins esot atteicies.

Porošenko esot teicis: «Savāciet sev Donbasu!». Putins uz šādu ierosinājumu esot atbildējis: «Nobijies, vai kā? Man Donbass nav vajadzīgs. Ja jums nav vajadzīgs, tad pasludiniet tā neatkarību.» Ukrainas prezidents atbildējis, ka šādu lēmumu viņš nevar pieņemt.

Izdevuma avots pavēstījis, ka Porošenko Putinam šādu piedāvājumu izteicis finansiālu apsvērumu dēļ. Taču Putins paziņojis – kamēr Donbass ir Ukrainas sastāvdaļa, Ukrainai arī jāturpina izmaksāt visus maksājumus [pensijas un pabalstus].

Zināms, ka Putins jau marta vidū sarunā ar valsts politiķiem paudis šaubas par Minskas vienošanās izpildi, tāpēc Krievijas uzņēmējiem jāgatavojas tam, ka Rietumvalstu sankcijas spēkā būs vēl ilgu laiku.

Komentāri (183)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu