Avīze: Iztērē lielu naudas summu prezidentūras mājaslapas izstrādei (100)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē mājaslapas www.eu2015.lv izstrāde izmaksājusi 118 000 eiro. Laikraksts «Diena» trešdien vēsta, ka šīs mājaslapas cena ir vismaz 10 reižu lielāka nekā vidējā tirgus cena sarežģītām interneta vietnēm, ieskaitot dizainu, koncepciju un izstrādi.

Kāds programmētājs laikrakstam sacījis, ka šo mājaslapu var dēvēt par vidējas sarežģītības blogu, bet tās izstrādes cena ir neadekvāta.

«Tā mājaslapa ir ļoti vienkārša, vienīgais tur ir uztaisīts diezgan nopietns notikumu kalendārs, arī autorizācijas sadaļa un mediju akreditācija no kodēšanas viedokļa prasa lielāku darbu. Bet uz 118 tūkstošiem eiro, protams, «nevelk». Tādas cenas neeksistē,» laikrakstam sacījis programmētājs Imants.

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone kā attaisnojumu mājaslapas dārdzībai min to, ka, piemēram, Īrijas prezidentūras vietne izmaksājusi pat nedaudz dārgāk – 324 000 eiro, bet Dānijā prezidentūras mājaslapas veidotāji pēc šī pasūtījuma kļuvuši pat par veselu miljonu eiro bagātāki.

Prezidentūras mājaslapu ik dienu apmeklējot vidēji 2500–3000 cilvēku. Kā atzīmē laikraksts, mājaslapas projekts, tāpat kā pati prezidentūra, ir īslaicīgs – vien uz pusgadu.

«Prezidentūras mājaslapa ir centrālā vieta, kur pieejama visa aktuālā, ar Latvijas prezidentūru saistītā informācija. Būtiski, ka viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm ir digitāla Eiropa, tāpēc arī prezidentūras mājaslapa ir šīs prioritātes vizītkarte no dažādiem aspektiem,» sacījusi Jākobsone.

«Diena» gan vēsta, ka Latvijas prezidentūras vietnes izstrādātājiem ar jaunradi nenācās nopūlēties, jo visu valstu prezidentūru mājaslapas veidotas itin kā pēc vienota šablona – atšķiras vienīgi krāsas un sadaļu izvietojums.

Komentāri (100)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu