Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/23/11030463t1h6f1f.jpg)
Lieliska, izsmalcināta kūka!
Nepieciešams:
5 olas
250g mandeļu vai veikalā nopērkamo mandeļu miltu
1 tējkarote kanēļa
1 citrona miziņa
200g cukura
sauja mandeļu pārslu
Pagatavošana:
Olu dzeltenumus saputo, pieliek kanēli, rīvētu citrona miziņu un samaltas mandeles.
Olu baltumus puto ar cukuru stingrās putās. Saputotos baltumus iecilā sagatavotajā masā.
Sagatavoto mīklu liek ietaukotā cepamformā, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (170 grādi) apmēram pusstundu - gatavību pārbauda ar kociņu.
Gatavu kūku atdzesē, tad izņem no formas.