Latvijas tenisistes Federāciju kausu uzsāks savās mājās pret Slovākiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas dāmu tenisa izlase savu pirmo maču Federāciju kausa izcīņas pasaules otrajā grupā savās mājās aizvadīs pret Slovākijas valstsvienību, paziņojuši turnīra rīkotāji.

Latvijas izlasei pirmās spēles būs jāaizvada nākamā gada 9.un 10.februārī, kad risināsies pasaules otrās grupas pirmā kārta. Otrie dueļi Latvijas tenisistēm uzvaras gadījumā būs jāaizvada 20.un 21.aprīlī izslēgšanas cīņās vai arī zaudējuma gadījumā būs jācenšas saglabāt vieta otrajā grupā.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Aļonu Ostapenko, Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Latvijas izlase izšķirošajā duelī ar 3-2 pārspēja Krieviju.

Pret Slovākijas izlasi Latvijas komanda vēl nav tikusies ne reizi, kā arī izloze noteica, ka Latvijas valstsvienība spēles aizvadīs savās mājās.

Pasaules grupā arī šogad astoņas komandas tikušas sadalītas divās grupās. Latvijas izlase, atšķirībā no Slovākijas, pirms izlozes nebija starp izliktajām komandām.

Ostapenko Federāciju kausā piedalās kopš 2013.gada un 40 mačos izcīnījusi 27 uzvaras, no tām 15 vienspēlēs, kas ir labākais rādītājs Latvijas komandas vēsturē. Savukārt Sevastova pirmo reizi Federāciju kausā spēlēja 2005.gadā, bet šogad atgriezās komandā pēc vairāku gadu pauzes.

Tikmēr Marcinkēviča Federāciju kausā spēlē kopš 2009.gada, neizlaižot nevienu sezonu, tādējādi ir viena no ilgāk spēlējošām tenisistēm Latvijas izlasē, kamēr 17 gadus vecā Vismane izlasi pārstāv trešo gadu pēc kārtas un ir viena no jaunākajām spēlētājām turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu