Vara pret sabiedrību apietas kā ar okupētu cilti, saka Sudraba (205)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vara pret sabiedrību apietas kā ar okupētu cilti, sniedzot otršķirīgu piedāvājumu veselības aprūpes, sociālā atbalsta un citās jomās, šodien partijas «No sirds Latvijai» (NSL) kopsapulcē sacīja NSL līdere Inguna Sudraba.

Taču varas pārstāvji par šo situāciju nejūtas nekomfortabli, norādīja politiķe. Turklāt apstākļos, kad valstij nav lieki līdzekļi, finansējums tiek atvēlēts neefektīvi vadītiem projektiem, norādīja NSL līdere.

Katru dienu Latviju pamet 39 iedzīvotāji, un, ja Latvijas lidojuma virziens ir uz svešu valstu labklājības celšanu, tad tas nav NSL virziens. Lai augstu lidotu pareizajā virzienā, nepieciešama skaidrība un spēcīga varas un sabiedrības sadarbība, taču tā nav redzama, teica Sudraba.

Sudraba arī norādīja, ka partijas deputāti ir aktīvi sākuši darbību Saeimas komisijās, īstenojot partijas mērķi. Arvien biežāk tiek sadzirdēta politiskā spēka balss, un cilvēki nav vīlušies NSL.

Kopsapulces sākumā Sudraba paziņoja, ka kopsapulce ir lemttiesīga, jo tai ir reģistrējušies 129 biedri. Daži no biedriem saņēmuši pilnvarojumu balsot citu biedru vietā.

Iedzīvotāji 12.Saeimas vēlēšanās nobalsoja par stagnāciju Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) vadībā un jājautā, vai iemesli tam bija sabiedrības militarizācija un Krievijas faktors, pilnsapulcē vaicāja Sudraba. NSL līdere vērsa uzmanību, ka tagad politikā tiek izmantots Krievijas faktors, kas noder par attaisnojumu jebkurai bezdarbībai.

Sudraba ir arī pārsteigta par to, ka veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) pielaide valsts noslēpumam ir piešķirta tikai uz laiku. «Kā varbūt lojāls uz pārbaudes laiku?» taujāja politiķe, prognozējot, ka, ja tā turpināsies, tad nākotnē nevis prezidents, bet zināmie un nezināmie drošības dienesti nosauks Ministru prezidenta amata kandidātu.

Gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, jāspēj identificēt aktuālās problēmas reģionos un jāizstrādā to attīstības redzējums. Nepieciešams veicināt partijas atpazīstamību un uzdrīkstēties, lai sasniegtu savus mērķus, norādīja NSL līdere.

Viņa gan atzina, ka sadarbībā ar biedriem ir bijusi nepietiekoša informācijas apmaiņa un priekšvēlēšanu laikā, 2014.gada vasarā, nebija sniegti skaidrojumi par atsevišķu partijas biedru rīcību. Bet šāda situācija skaidrojama ar to, ka tas bija saspringts laiks, par ko varēja pārliecināties ikviens, kurš tajā laikā ieradās partijas birojā.

Kā ziņots, NSL cita starpā kopsapulcē apspriedīs jauno partijas stratēģiju un pieņems rezolūcijas par politiskās dienaskārtības aktualitātēm.

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu