SAB šefs aicina iedzīvotājus apzināties, kas ir mūsu spēks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis norāda, ka Krievijas atklāti realizētās «maigās varas» periods ir beidzies, tagad jau notiek citi procesi. Biroja šefs aicina iedzīvotājus būt drošiem un apzināties, kas ir mūsu spēks.

Maizītis sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja, ka pagājušais gads ir kardināli mainījis specdienestu ikdienas darbu.

«Krievijas «maigas varas» periods ir beidzies. Tā bija oficiāli deklarēta Krievijas pozīcija. Ir dažādas definīcijas, kas tagad notiek, taču tā ir cita fāze. Mainās metodes, ar kurām mēģina ietekmēt sabiedrības viedokli,» viņš teica.

«Es aicinātu iedzīvotājus būt drošiem un apzināties, NATO ir mūsu spēks. Ja mēs ar šādām emocijām dzīvosim, tad vis būs kārtībā. Mūsu trūkums ir tad, ja mēs par to sākam šaubīties,» sacīja Maizītis.

Jautāts, vai ārvalstu specdienestiem ir izdevies savervēt kādu Latvijas amatpersonu, Maizītis sacīja, ka «gluži tā es nebūtu gatavs apstiprināt.» «Jebkura specdienesta veiksme ir aģentu nonākšanu augstākajos amatos. Pamēģināt jau pamēģina šad un tad. Mēs zinām par kontaktiem ar politiķiem un amatpersonām. Skaidrojam, kāda ir kontaktu jēga un nozīme,» viņš atklāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu