Videokameru fiksētais Bostonas spridzinātāja kamerā var būtiski ietekmēt tiesas spriedumu (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

ASV turpinās tiesas prāva pret Bostonas maratona terora aktos apsūdzēto Džoharu Carnajevu. Apsūdzības uzturētāji uzstāj, ka Carnajevam būtu jāpiespriež nāvessods, norādot, ka Carnajevs izdarīto nenožēlo.

Kā apstiprinājumu tam Masačūsetsas štata prokurors tiesā demonstrējis videomateriālu no videonovērošanas kamerām, kas uzstādītas Carnajeva kamerā. Videomateriāls filmēts trīs mēnešus pēc Carnajeva aresta. Tajā redzams, ka Carnajevs kamerām sākumā rada «Uzvaras zīmi», bet pēc tam pret kamerām rāda vidējo pirkstu.

«Tāds ir Džohars Carnajevs, viņš nav nobijies, viņu nemoka sirdsapziņas pārmetumi,» zvērinātajiem norādījis prokurors. Ārvalstu mediji uzskata, ka šis videomateriāls var lielā mērā ietekmēt lēmumu par to, kādu sodu piespriest apsūdzētajam.

Bostonas maratona spridzinātāja Džohara Carnajeva lietā otrdien sākta sprieduma fāze, kurā galvenais ir jautājums par iespējamā nāvessoda piespriešanu viņam, vēsta aģentūra LETA.

Pret nāvessodu iestājas ne tikai Carnajeva advokāti, bet arī daži terorakta upuri.

Kopumā 32 lapaspuses garajā apsūdzības rakstā Carnajevam bija izvirzītas 30 apsūdzības, un zvērinātie Carnajeva vainu atzina visās, tostarp arī 17 apsūdzībās, kas paredz nāvessoda piemērošanu.

Pie Bostonas maratona finiša līnijas 2013.gada 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu