«Jay Z» sniegs bezmaksas koncertu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu reperis «Jay Z» paziņojis, ka 13.maijā Ņujorkā sniegšot bezmaksas koncertu tikai mūzikas straumēšanas pakalpojuma «Tidal» abonentiem.

«Jay Z» uzstāsies ar dziesmām, ko viņš koncertos izpilda reti vai nemaz.

Biļetes varēs laimēt «Tidal» aplikācijas lietotāji, kuri iesūtīs pašu izveidotu dziesmu sarakstu.

Kā jau ziņots, «Jay Z» iegādājās «Tidal» zviedru mātesuzņēmumu «Aspiro» par 56 miljoniem ASV dolāru (51,7 miljoniem eiro).

Jaunais pakalpojums tika atklāts 30.martā Ņujorkā. Preses konferencē piedalījās dziedātājas Madonna un Bejonsa, reperis Kanje Vests, franču elektroniskās mūzikas duets «Daft Punk», R&B dziedātāja Ališa Kīza, rokmūziķis Džeks Vaits, grupas «Coldplay» līderis Kriss Mārtins, repere Nikija Mināža, dziedātāja Riana un citi mūziķi, kam pieder uzņēmuma daļas.

«Tidal» tika izveidots kā alternatīva tādiem straumēšanas pakalpojumiem kā «Spotify» un «Pandora». Veidotāji solīja, ka 75% no ieņēmumiem tikšot novirzīti izpildītājiem, kamēr līdzīgi pakalpojumi atdod mūzikas autoriem tikai 50% no ieņēmumiem. Atšķirībā no konkurentiem «Tidal» piedāvā tikai maksas abonementu.

Tomēr «Tidal» pagaidām nevar lepoties ar spožiem panākumiem. Pavisam neilgi pēc iznākšanas «Tidal» tika izstumts no 700 «Apple» viedtālruņos visvairāk ielādēto aplikāciju saraksta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu