Laikraksts: Krievijas «propagandas mašīna» noklusē būtiskus faktus par Bostonas spridzinātāju (84)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu laikraksts «The Guardian» noskaidrojis, ka Krievijas masu mediji noklusē Bostonas spridzinātāja Džohara Carnajeva patieso izcelsmi. Britu žurnālisti norāda, ka «Kremļa propagnadas mašīna» apzināti slēpj faktu, ka Carnajevam ir radinieki Ziemļkaukāzā, vēsta ārvalstu mediji.

«Krievijas propagandas mašīna nevēlas, lai krievi zinātu patiesību. Šajā gadījumā var runāt arī par Bostonas teroristu - Krievijas medijos par to tiek stāstīts ļoti reti,» norāda «The Guardian».

Laikraksts norāda, ka Krievijas medijos apzināti tiek noklusēta Carnajeva neapstrīdamā saikne ar Krieviju, jo «tā var iedragāt Čečenijas līdera Razmana Kadirova, kā arī Vladimira Putina tēlu - šie abi cilvēki Krievijā ieguvuši kā terorisma uzvarētāju tēlus, tādēļ Carnajeva čečeniskā izcelsme nāktu viņiem vien par sliktu».

Tāpat tiek norādīts, ka Krievijas medijos tiek uzsvērts tas, ka Carnajevs dzīvojis ASV, un tieši tur viņš ieguvis dažādus draugus un paziņas, kas viņu «negatīvi ietekmējušas», tajā pašā laikā noklusējot daudzus būtiskus faktus.

Iepriekš vēstīts, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 2013.gada 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu