/nginx/o/2018/07/27/11042087t1h0d14.jpg)
Skābenes ziemai var saglabāt vairākos veidos - konservos, saldētas vai žāvētas. Tad ziemā iespējams gatavot zupas, sacepumus un citus ēdienus.
Vienkāršākais konservēšanas veids - skābenes sagriež, liek katlā, uzlej pavisam nedaudz ūdens, karsē, līdz skābenes maina krāsu. Skābenes liek tīrās, izkarsētās burkās, virsū uzlej nedaudz eļļas, aizvāko un uzglabā aukstumā.
Šādi sagatavotas skābenes var likt nelielos porciju trauciņos un saldēt.
Saldēšanai skābenes var uz brītiņu iegremdēt karstā ūdenī, tad ledusaukstā, notecināt lieko ūdeni un likt trauciņos sasaldēt.
Konservētām skābenēm garšas uzlabošanai var pievienot arī lociņus vai pētersīļu zaļumus, salikt burkās, uzliet nedaudz ūdens, pasterizēt ūdens peldē. Kad skābenes burkās saplok, pieliek vēl. Tas ir diezgan ilgs process. Skābenēm pieliek arī sāli.
Skābeņu lapas var izžāvēt ēnainā vietā, uzglabāt slēgtos traukos.