Muzeju naktī piedalīsies 136 muzeji un 34 cita veida institūcijas (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova /LETA

Starptautiskajā akcijā «Muzeju nakts», kas norisināsies 16.maijā, piedalīsies 136 muzeji un 34 cita veida institūcijas visā Latvijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM).

Latvijā akcija notiks jau 11.reizi. Šogad Latvijas muzeji uzņēmušies misiju - lasīt, pārlasīt un atrast Raiņa un Aspazijas darbos vistuvākos, visiedvesmojošākos un aktuālākos motīvus, lai popularizētu muzejiem nodoto kultūras mantojumu un uzrunātu «Muzeju nakts» apmeklētājus.

Muzeji aicinās gan klejot pa dzejnieku biogrāfiju dramatiskajiem līkločiem, gan meklēt viņu daiļrades atspulgus apkārtējās dzīves realitātēs. Kā katru gadu, Muzeju nakti kuplinās arī citu ar kultūras mantojumu saistītu institūciju sagatavotās programmas.

Akcija Eiropas «Muzeju nakts» notiek ik gadu kādā no maija sestdienām vienlaicīgi daudzās Eiropas valstīs. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Pasākums tradicionāli norit no sestdienas vakara plkst.19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai. Ieeja muzejos akcijas laikā ir bez maksas.

Lai sagatavotos «Muzeju nakts» apmeklējumam, ir apkopota akcijas pasākumu programma, kas ir pieejama interneta portālos «www.muzeju-nakts.lv» un «www.1188.lv/muzejunakts». Akcijas organizētāji iesaka laicīgi iepazīties ar plašo piedāvājumu un izplānot katram savu maršrutu.

Jāņa Akuratera muzejā, Ojāra Vācieša ielā 6a, 13.maijā plkst.13 notiks Muzeju naktij veltīta preses konference. Tajā KM pārstāvji, Jāņa Akuratera muzeja un Memoriālo muzeju apvienības speciālisti iepazīstinās ar šā gada piedāvājumu muzeju apmeklētājiem. Tostarp izskanēs informācija par iniciatīvu «Rainis un Aspazija klauvē», kurā interesenti tiek aicināti apmeklēt Latvijas rakstnieku muzejus, krāt atzīmes akcijas dalībnieka kartītē un saņemt vērtīgas balvas. «Rainis un Aspazija klauvē» pasākums norisināsies no 15.maija līdz 15.augustam, bet laimētāji tiks izlozēti Raiņa dzimšanas dienā.

Akciju «Muzeju nakts» Latvijā organizē KM sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu