PVO pasludina Libēriju par brīvu no Ebolas vīrusa (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules veselības organizācija (PVO) sestdien Libēriju oficiāli pasludinājusi par brīvu no Ebolas vīrusa, uzslavējot «monumentālo» darbu valstī, kur vīruss nogalinājis vairāk nekā 4700 cilvēku.

«Ebolas vīrusa epidēmija Libērijā ir beigusies,» teikts PVO paziņojumā, norādot, ka pagājušas 42 dienas kopš pēdējā apstiprinātā gadījuma. «Slimības pārnešanas pārtraukšana ir monumentāls sasniegums valstij, kas ziņoja par vislielāko mirušo skaitu lielākajā, ilgākajā un sarežģītākajā Ebolas vīrusa epidēmijā kopš tā parādīšanās 1976.gadā.»

Epidēmijas kulminācijas laikā augustā un septembrī «galvaspilsētā Monrovijā bija redzamas vienas no traģiskākajām ainām Rietumāfrikas epidēmijā: slēgti vārti pārpildītos ārstēšanas centros, pacienti mirstam slimnīcu teritorijā un dažkārt līķi netika savākti dienām», teikts PVO paziņojumā. «Vienu brīdi nekur valstī nebija pieejamas gultas Ebolas pacientiem.»

Tajā pat laikā PVO brīdināja, ka Ebolas vīrusa uzliesmojums turpinās kaimiņvalstīs Gvinejā un Sjerraleonē un pastāv risks, ka inficēti cilvēki var iebraukt Libērijā.

Aprīlī PVO paziņoja, ka pēdējo 16 mēnešu laikā ar Ebolas vīrusu inficējušies vairāk nekā 26 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 10 000 miruši.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu