Foto: Rotu māksliniece savu kolekciju velta Rīgai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Anita Sondore, viena no Latvijā pieprasītākajām ekskluzīvo rotu dizainerēm, turpina iekarot pasauli ar pašas radītā rotu zīmola jaunāko »Sounds of Silence» jeb Klusuma Skaņas kolekciju. Aprīļa beigās Itālijā notikušajā un visā pasaulē plaši pazīstamajā »A' Design Award» konkursā juveliere ieguva sudraba un bonzas godalgas »A' Design Award for Jewelry», «Eyewear and Watch Design» kategorijā, kurā sacentās ar vairākiem desmitiem profesionālu rotu, pulksteņu un briļļu dizaineriem no visas pasaules, kļūstot par pirmo juvelieri no Latvijas, kas šajā konkursā savā kategorijā sasniegusi tik vērā ņemamus rezultātus.

Anitas Sondores jaunākā rotu kolekcija ir veltīta Eiropas ziemeļnieciskākajai galvaspilsētai Rīgai. Kā zināms, Rīga jau izsenis tikusi dēvēta par ziemeļu pērli, kas sava neparastā krāšņuma un daudzveidības dēļ iekļauta arī UNSECO kultūras mantojuma sarakstā. To raksturo patiesi piesātināta pagātne, kuras fenomenālā Jūgendstila arhitektūra un etnogrāfiskie elementi kalpo kā pastāvīgs iedvesmas avots Anitas Sondores greznajām rotu kolekcijām, kas turklāt ir roku darbs.

Lai arī dizaineres unikāli mākslinieciskās rotaslietas sumina galvaspilsētas bagātīgo vēsturi, tām piemīt arī mūsdienīga smalkjūtība, kas spēj iedvesmot ikvienu rotaslietu valkātāju. Dēvējot sevi par galma gleznotāju jeb mākslinieci, kura iemūžina vēstures spilgtākos notikumus, Anita Sondore atdzīvina nezūdošu dārgakmeņu un dārgmetālu krāšņumu ar mērķi radīt rotas, kas spēj paust elpu aizraujošus stāstus par dzīvi, dabu, vēsturi un citām emocionāli piesātinātām tēmām. Liekot lietā savas plašās zināšanas un gadu gaitā uzkrāto pieredzi, Anita Sondore rotu radīšanas procesā izmanto īpaši izmeklētus metālus un dārgakmeņus, kas nāk no tālās Indijas, Šrilankas un Brazīlijas un bieži vien tiek arī īpaši veidoti un pulēti atbilstoši mākslinieces radošajām iecerēm.

«Sounds of Silence» jeb Klusuma Skaņu kolekcija svin teju vai tūkstoš gadus seno Rīgas vēsturi un šīs pilsētas neizmērojamo bagātību, kas caurstrāvo rotu dizainus kā maiga melodija. Kolekcija ir balstīta uz Latvijas etnogrāfiskajām spēka zīmēm, ko savulaik izmantoja arī Rīgas arhitekti, piešķirot simboliem modernu interpretāciju un izmantojot tādus dārgakmeņus kā baltos un krāsainos dimantus, pusdārgakmeņus - turmalīnu, mēnessakmeni, ametistu un perlamutru -, kas iestrādāti ar emalju dekorētā zeltā.

Jau tuvāko mēnešu laikā Anita Sonore ir iecerējusi piedalīties arī tādos starptautiski atzītos pasākumos kā vasaras sākumā gaidāmajā JCK Las Vegas izstādē ASV, kā arī septembrī gaidāmajā »International Jewellery London» izstādē Apvienotajā Karalistē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu