Foto: Ženēvā par rekordaugstu cenu izsola rubīnu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Ženēvā par 28,2 miljoniem Šveices franku (27,3 miljoniem eiro) izsolīts 25,59 karātu rubīns, paziņojis izsoļu nams «Sotheby's».

Tā ir augstākā summa, kas publiskā izsolē samaksāta par rubīnu.

Mjanmā iegūtais «Saullēkta rubīns» ietilpa juvelierizstrādājumu zīmola «Cartier» kolekcijā. Pirms izsoles tika prognozēts, ka dārgakmens cena būšot no 12 līdz 18 miljoni ASV dolāru (no 10,7 līdz 16 miljoniem eiro).

««Saullēkta rubīns» tikko tika pārdots par vairāk nekā 30 miljoniem dolāru, tātad apmēram trīs reizes vairāk nekā iepriekšējais rekordists - Grafa rubīns,» norādīja «Sotheby's» starptautiskās dārglietu nodaļas vadītājs Deivids Benets. «Savā 40 gadus ilgajā karjerā esmu redzējis tikai vienu dārgakmeni šādā krāsā un izmērā. Tie ir ļoti reti.»

Izsolē tika pārdots arī 8,72 karātu sārtais briljants, kas kādreiz piederējis Francijas imperatora Napoleona Bonaparta brāļameitai, princesei Matildei. Tā cena sasniedza 14,8 miljonus franku (14,3 miljonus eiro).

Savukārt «Cartier» safīra auskari tika izsolīti par 3,4 miljoniem franku (3,9 miljoniem eiro).

Trešdien Ženēvā notiks konkurējošā izsoļu nama «Christie's» dārglietu izsole.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu