Virs Baltijas jūras pazūd lidmašīna «An-2»; kaimiņi lūdz Latvijas palīdzību (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitry Terekhov, CC BY-SA 2.0

Lietuvā notiek vērienīga operācija, kas sākta pēc tam, kad virs Baltijas jūras sestdien pazudusi lidmašīna «An-2». Lidmašīna bija ceļā no Gēteborgas uz Klaipēdu, ziņo kaimiņvalsts mediji.

Lietuvas Civilās aviācijas administrācijā atklāj, ka lidmašīnā bijuši divi piloti, bet pasažieri tajā neesot lidojuši. Zināms, ka lidmašīnā lidoja pieredzējuši piloti.

Lidmašīnas meklēšanas darbos iesaistīti armijas kuģi un cita tehnika.

Pēdējo reizi sakari ar lidmašīnas pilotiem fiksēti sestdien ap plkst.16, kad lidmašīna atradusies aptuveni 97 jūras jūdzes no Palangas piekrastes. Pēc tam lidmašīna pazudusi. Laika apstākļi ap plkst.16 bijuši apmierinoši.

Patlaban vēl tiek uzskatīts, ka pilotiem, kuri zaudējuši sakarus ar dispečeriem, varētu būt izdevies nosēdināt lidmašīnu jūrā un piloti, iespējams, izglābušies.

Meklēšanas operācija notikusi visu nakti, tomēr tiek ziņots, ka patlaban meklēšanas darbus apgrūtina spēcīgais vējš un visai augstie viļņi.

Lietuvas mediji vēsta, ka kaimiņvalsts jau lūgusi Latvijas palīdzību lidmašīnas meklēšanā, jo tiek pieļauts, ka lidaparāts spēcīgajā vējā varētu nonākt Latvijas teritoriālajos ūdeņos. Latvijas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas dienests ir atsaucies uz palīdzības lūgumu.

Lidmašīna izgatavota 1981.gadā.

Kā ziņo Latvijas Bruņotie spēki sociālās saziņas vietnē «Twitter», Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga) palīdzības pieprasījumu no Lietuvas saņēma svētdien plkst.10.12. Palīdzību pieprasīja kolēģi no MRCC Klaipēda, lai veiktu pazudušās lidmašīnas meklēšanu.

Pēc glābēju veiktā dreifa aprēķiniem pazudusī lidmašīna «An-2» varētu atrasties Latvijas atbildības rajonā, norāda Bruņotajos spēkos.

Latvijas helikopters «Mi-17», kas speciāli aprīkots meklēšanas un glābšanas darbu veikšanai, ir sācis operāciju norādītājā rajonā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu