Porošenko paziņo, ka notiek karš ar Krieviju; Ukraina gatava jaunam uzbrukumam (521)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko intervijā britu raidsabiedrībai BBC atklāti paziņojis, ka Ukrainas austrumos nav nekāda cīņa ar separātistiem, bet gan reāls karš ar Krieviju. Ukrainas prezidents arī pieļāvis, ka vasarā valsts var sagaidīt agresora jaunu uzbrukumu.

«Domāju, ka mums [uzbrukumam] ir jābūt gataviem. Taču mēs viņiem nedosim ne mazāko iespēju provokācijām. Tā pilnībā būs viņu atbildība,» sacīja prezidents.

Porošenko atzinis, ka neuzticas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, taču jautāts, kā var veikt sarunas ar cilvēku, kuram neuzticas, Porošenko sacīja, ka nav citas iespējas. «Es nedomāju, ka manas [Ukrainas] teritorijas atbrīvošana notiks militārā ceļā».

Tāpat Ukrainas līderis sacījis, ka ir apmierināts ar to, kāda informācija saņemta pēc ASV Valsts sekretāra Džona Kerija un Putina nesenās tikšanās Sočos.

Jāatgādina, ka pirms dažām dienām Austrumukrainā tika aizturēti divi Krievijas armijas karavīri. Kā jau tas bija sagaidāms, Krievija noliedz, ka aizturētie būtu aktīvajā dienestā, norādot, ka aizturētie ir bijušie karavīri, Krievijas pilsoņi, kuri jāatgriež dzimtenē.

Kremlis kārtējo reizi paziņojis, ka Ukrainā Krievijas armijas «nav un nekad nav bijusi».

Komentāri (521)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu