Rīgā sāksies ES Austrumu partnerības samits (73)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MPD01605, CC BY-SA 2.0

Rīgā ceturtdien sākas Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samits, kas ir viens no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē galvenajiem notikumiem, aģentūra BNS uzzināja prezidentūras sekretariātā.

Samitā pulcēsies gan ES, gan Austrumu partnerības valstu augstākās amatpersonas, lai pārrunātu partnerības programmas aktualitātes un izvērtētu panākto.

Paredzēts, ka Austrumu partnerības samita laikā būs iespējams novērtēt sasniegto progresu attiecībās starp ES un partnerības valstīm kopš pēdējā samita, kas notika Viļņā, kā arī noteikt un izveidot jaunas stratēģiskās norādes turpmāko darbību veikšanai.

Austrumu partnerības valstis samitā pārstāvēs trīs prezidenti, divi ārlietu ministri un viens premjers. No Ukrainas samitā ieradīsies valsts prezidents Petro Porošenko, Moldovu pārstāvēs prezidents Nikolaje Timofti, bet Armēniju - prezidents Seržs Sargsjans. Premjera līmenī tiks pārstāvēta Gruzija, kuras delegāciju vadīs šīs valsts valdības vadītājs Iraklijs Garibašvili, bet ārlietu ministru līmenī - Baltkrievija, kuras delegāciju vadīs ārlietu ministrs Vladimirs Makejs, un Azerbaidžāna, no kuras ieradīsies ārlietu ministrs Elmars Mamedjarovs. Savukārt ES valstis lielākoties pārstāvēs valdību vadītāji.

Ar ES un Austrumu partnerības valstu pārstāvjiem vairākas tikšanās paredzētas Latvijas amatpersonām. Paredzēts, ka samita noslēgumā tiks pieņemta tā dēvētā Rīgas deklarācija, kas noteiks ietvaru turpmākām ES un Austrumu partnerības attiecībām.

Samita laikā Rīgā paredzēti vērienīgi drošības pasākumi un noteikti arī satiksmes ierobežojumi.

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu