«An-2» katastrofa Baltijas jūrā paliek mīkla: pieļauj «ārēju spēku iedarbību» (96)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aleksander Markin, CC BY-SA 2.0

Joprojām paliek mīkla, kāds bijis «An-2» katastrofas iemesls Baltijas jūrā.

Jau iepriekš ziņots, ka lidmašīna bijusi perfektā tehniskā kārtībā, tai bija lielas degvielas rezerves, un to vadīja divi ļoti pieredzējuši piloti.

Lietuvas Seima deputāts Vitautas Antanas Matulevičius pieļauj, ka lidmašīna varētu būt avarējusi «ārēju spēku iedarbības dēļ». «Pēdējos gados Eiropas gaisa telpa vairs nav droša. Jau fiksēti vairāki incidenti,» norādījis deputāts. Viņa teikto citē «lrytas.lt».

Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks, savukārt, norādījis, ka to, vai lidmašīna gaisā saskrējusies ar kādu objektu, kā arī to, vai to gaisā bojājuši kādi ārēji spēki, būs iespējams noteikt vienīgi pēc lidmašīnas izcelšanas no ūdens.

«Tikai tad speciālisti varēs to apskatīt, novērtēt un pateikt, kas bijis aviokatastrofas iemesls. Cik man zināms, lidmašīnai nebija «melnās kastes», bet apskate un pārbaudes varētu sniegt atbildi uz šo jautājumu,» norādīja Oleks.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu