Samita laikā Rīgā būtiski incidenti nav novēroti (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Saistībā ar Austrumu partnerības samitu Rīgā nekādi būtiski incidenti nav novēroti un arī pie Gaismas pils dažādu pretēji noskaņotu sabiedrības locekļu sarīkotās akcijas aizritējušas mierīgi, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā un Drošības policijā.

Tiesībsargājošās iestādes gan turpina Rīgā pastiprināti uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību.

Kā ziņots, Latvija kā Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts ceturtdien un piektdien Rīgā rīkoja vienu no svarīgākajiem prezidentūras ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samitu.

Piektdien samita laikā ap 100 cilvēku bija pulcējušies pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas, lai piketētu «par mieru Eiropā». Šī piketa iniciatore bija eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka, kas uzskata, ka Austrumu partnerības samita programma ir drauds Eiropai un veicina Aukstā kara pāraugšanu fiziskā. Viņa sacīja, ka Eiropas nostāja ir «Mēs esam gatavi karam pret Krieviju!».

Pirms tam turpat notika arī Latvijas Ukraiņu kongresa rīkots pasākums, kurā piedalījās līdzīgs skaits cilvēku, tomēr viņi pauda tieši pretēju pozīciju.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu