Samits veicinās Latvijas atpazīstamību, uzskata eksperts (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielākais Latvijas ieguvums no Rīgā notikušā Austrumu partnerības samita ir plašāka atpazīstamība, aģentūrai LETA sacīja Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Māris Cepurītis.

Šis samits izcels Latviju un valsts galvaspilsētu Rīgu uz Eiropas politiskās kartes, sacīja eksperts. Viņš norādīja, ka arī samita gala deklarācijas saturs «nesīs Rīgas vārdu pasaulē».

Cepurītis skaidroja, ka samits stiprinās turpmāku partnerības valstu sadarbību. Komentējot samita ietekmi uz plašāku sabiedrību, eksperts skaidroja, ka iedzīvotāji pašlaik tiešus ieguvumus no tā nejutīs, jo tas ir izteikts ārpolitikas pasākums, tomēr partnerības valstu sadarbības stiprināšana var uzlabot Latvijas ekonomiku nākotnē.

Eksperts arī norādīja, ka nav nekāda pamatojuma publiski izskanējušiem izteikumiem par Krievijas «atstumšanu». Viņš skaidroja, ka Krievija pati izvēlējusies divpusēju dialogu ar Eiropu.

Jau ziņots, ka ceturtdien un piektdien Rīgā notika viens no svarīgākajiem Latvijas prezidentūras ES ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samits. Sanāksmē piedalījās 28 ES dalībvalstu un sešu Austrumu partnerības partnervalstu augstākās amatpersonas, kā arī ES institūciju politiskā vadība.

Rīgas samits bija pirmais kopš asociācijas līgumu parakstīšanas starp ES un trim partnervalstīm - Gruziju, Moldovu un Ukrainu. Šie līgumi paredz ciešāku politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju starp ES un minētajām valstīm. Samitā tika izvērtēti sākotnējie asociācijas līgumu pagaidu īstenošanas rezultāti. Šo līgumu veiksmīga īstenošana būs viena no svarīgākajām prioritātēm ES un Gruzijas, Moldovas un Ukrainas attiecībās, kas dod iespēju partnervalstīm modernizēt to ekonomiku un sociālo sistēmu.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu