Als Pačīno atsakās no dalības «nacistiskas» lugas iestudējumā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu aktieris Als Pačīno atteicies piedalīties norvēģu rakstnieka Knuta Hamsuna darba «Bads» iestudējumā kādā Dānijas teātrī, jo Hamsunam simpatizējušas nacisma idejas un nacistu vadonis Ādolfs Hitlers.

Pačīno bija piekritis stāstnieka lomai izrādē, kuras pirmizrāde plānota Bergenas Starptautiskajā festivālā 2017.gada maijā. Pēc tam izrāde būs skatāma divos Kopenhāgenas teātros.

«Tā ir taisnība. Viņš pēdējā brīdī atteicās, jo nevarēja samierināties ar Knuta Hamsuna atbalstu vācu okupantiem un nacismam. Mums tas ir jāciena,» sacīja «Aveny-T» teātra menedžeris Juns Stefensens.

Hamsuns bija psiholoģiskās literatūras celmlauzis. Viņš bija iedvesmas avots daudziem citiem slaveniem rakstniekiem, tostarp Francam Kafkam un Ernestam Hemingvejam.

Taču, kad nacistiskā Vācija okupēja Norvēģiju, tolaik jau 80 gadus vecais Hamsuns kļuva par dedzīgu nacistu atbalstītāju. Viņš iepazinās ar vairākiem ietekmīgiem tā laika vācu valstsvīriem, tostarp arī ar propagandas ministru Jozefu Gēbelsu.

Pēc Hitlera nāves Hamsuns publicēja nekrologu, kurā nodēvēja nacistu līderi par «pravieti, kurš sludina taisnību visām tautām».

Iestudējuma veidotāji vēlējās vienā dienā nofilmēt Pačīno, bet izrādēs lietot 3D animāciju. «Ja tas būtu izdevies, tas būtu lieliski,» teica Stefensens. «Dažbrīd man šķita, ka sapņoju. Tas būtu bijis fantastiski, ja viņš būtu atbraucis uz Kopenhāgenu.»

Stefensens pauda cerību, ka projekts tiks īstenots bez Pačīno piedalīšanās.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu