Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā ievainotajam policistam cietumsods par slepkavību (109)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jēkabpils rajona tiesa Salvim Tihanovskim, kurš tika ievainots traģiskajā «Fēniksa» aplaupīšanā, un policista brālēnam Kasparam Tihanovskim piespriedusi astoņus gadus ilgu cietumsodu, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Tiesa nospriedusi, ka abi sodāmi ar astoņiem gadiem cietumā, bez mantas konfiskācijas un policijas uzraudzības.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 15.jūnijā un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie atriebības nolūkā, būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidīja cietušo un, lietojot fizisku vardarbību, ievietoja viņu automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveda uz neapdzīvotu vietu mežā.

Pēc tam cietušajam tika sperts ar kājām pa galvu, seju un citām ķermeņa daļām, kā arī abi apsūdzētie lēca virsū cietušajam, kurš tajā brīdī piekauts jau gulēja zemē. No nodarītajiem miesas bojājumiem cietušais mira.

Pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi. Atklājās, ka četri uzbrucēji ir bijuši policijas darbinieki ‒ Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars darbojušies specvienības «Alfa» sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem. Laupītāji no spēļu zāles bija paņēmuši nedaudz vairāk kā 100 tūkstošus latu (142,3 tūkstošus eiro).

Tihanovskis apšaudē bija guvis smagākos ievainojumus, viņam Iekšlietu ministrija arī izmaksāja piecus tūkstošus latu (7,1 tūkstoti eiro) lielu vienreizējo pabalstu.

2011.gadā Tihanovskim tika piešķirts gada jēkabpilieša tituls, pēc tam viņš kļuva arī par gada policistu. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece pastāstīja, ka Tihanovskis no dienesta pienākumu izpildes atstādināts kopš 2013.gada 30.decembra.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu