10 veiksmīga cilvēka ikdienas paradumi (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikvienam ir sava veiksmes definīcija un veids, kādā sasniegt mērķus, taču ir paradumi, kas visiem veiksminiekiem ir vairāk vai mazāk vienādi. iheartintelligence.com apkopojis 10 šādus paradumus, kas tavu dzīvi var padarīt produktīvāku un veiksmīgāku.

1. Ikrīta rituāli

Dienas pirmā stunda iezīmē kopējo dienas noskaņojumu, tāpēc centies dienu sākt mierīgi. Ja katru rītu sāksi ar nelielām pārdomām par priekšā stāvošo dienu un tās uzdevumiem, pastāv lielāka iespēja izvairīties no lieka stresa dienas laikā. Turklāt, jo mazāk variāciju tavā ikrīta rituālā, jo labāk. Ja tavs prāts darbojas autopilotā, tad smadzenēm ir iespēja risināt citas lietas. Autopilots šajā gadījumā darbojas kā meditācija, atbrīvojot «telpu» mieram un skaidrām domām.

2. Strādā gudri

Viena lietas, kas tev obligāti jāievieš savā ikdienas rutīnā, ir plānošana. Reizēm mums šķiet, ka dienā nav pietiekami daudz stundu, lai paspētu izdarīt visu, ko mēs vēlamies, taču patiesība ir tāda, ka mēs vienkārši gribam izdarīt pārāk daudz lietu vienlaicīgi. Atveltot dienas sākumā dažas minūtes darbu saplānošanai, izvirzot prioritātes un ņemot vērā reālos apstākļus, pastāv iespēja, ka tu tiešām paveiksi visu, ko gribi. Protams, ja vien turēsies pie sava plāna.

3. Problēmu nav, ir tikai izaicinājumi

Tādas lietas kā sūdzēšanās, attaisnojumi un vaidēšana nav veiksmīgu cilvēku dienas rutīnā, jo no tām nav nekāda labuma – vien lieks laika un enerģijas patēriņš. Tā vietā uz katru problēmu skaties kā uz izaicinājumu un iespēju mācīties. Izdomā stratēģiju, plāno un rīkojies – tādā veidā iespējams nogāzt kalnus!

4. Rīkojies tagad

Viena no veiksmīgu cilvēku pazīmēm ir tāda, ka viņi rīkojas. Parasti cilvēkiem ir tendence atlikt darbus un problēmu risināšanu uz vēlāku, kamēr veiksminieki uzreiz ķeras vērsim pie ragiem, negaidot, kad ūdens sāks smelties mutē. Paradums vienmēr būt klātesošam un aktīvam palīdz būt produktīvākam.

5. Zini savas robežas un pārkāp tās

Izkāpšana no savas komforta zonas ir viena no produktīvākajām lietām, ko tu vari savā labā izdarīt. Tu nekad neuzzināsi, uz ko patiesībā esi spējīga, ja nepamēģināsi ko jaunu un nepārbaudīsi savu iedomāto spēju robežas. Veiksmīgi cilvēki savu komforta zonu arvien paplašina, tādējādi sasniedzot jaunus un jaunus horizontus – gan profesionāli, gan privātajā dzīvē.

6. Klausi savai intuīcijai

Viedums rodas no pieredzes, kas ir labākais dzīves skolotājs. Kad jāpieņem grūts lēmums, paļaušanās uz intuīciju parasti palīdz izvēlēties labāko variantu. To neizskaidrojamo sajūtu, kas it kā nāk kaut kur «no aknām» nevajag ignorēt, jo tavs prāts spēj analizēt faktus, ne sajūtas.

7. Saglabā pozitīvu attieksmi

Tava attieksme nosaka ikvienas situācijas iznākumu, turklāt tā ir vienīgais mūsu dzīves aspekts, kuru varam 100% kontrolēt. Lai ko pasaule met tavā virzienā, saglabājot pozitīvu skatu ir iespējams ietekmēt rezultātu. Tas nebūt nenozīmē, ka jābūt naivam, taču, nepieļaujot domu pasaules galu, pastāv iespēja, ka tas arī nepienāks!

8. Raksti dienasgrāmatu

Dienasgrāmata ir ne tikai lielisks veids, kā dokumentēt un svinēt savas veiksmes un neveiksmes, bet arī atbrīvoties no lieka satraukuma. Pārskatot savus pierakstus, tu varēsi izdarīt secinājumus priekšdienām, pieņemot efektīvākus lēmumus.

9. Klausi skolotājam

Veiksmīgiem cilvēkiem gandrīz vienmēr it kāds, kam pajautāt padomu un no kā saņemt atbalstu grūtā brīdī. Vecumvecais teiciens, ka «divas galvas ir gudrākas par vienu» tik tiešām ir universāls. Lai arī tas ir vienkārši viedoklis, tas palīdz paskatīties uz lietām no cita skatu punkta, sniedzot vecai problēmai jaunu perspektīvu. Taču skolotājiem mūsu dzīvē ir tik liela nozīme un ietekme, cik mēs viņiem to piešķiram.

10. Pieņem kritiku

Kritika pēc savas būtības ir konstruktīva, ja tu to pareizi uztver. Problēma slēpjas tajā, ka ļaudis kritiku parasti uztver ļoti personīgi un ieņem aizsargpozīciju. Lai arī cik skarba kritika šķistu, ja tā ir argumentēta, tad apdomā to. Ja kāds tev uzbrūk tikai tāpēc, lai pakašķētos vai aizvainotu, tad gan tev viņa vārdi nav jāņem vērā. Veiksmīgi cilvēki prot atšķirt konstruktīvu kritiku no «piekasīšanās».

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu