Brīdina par inficētu e-pastu izplatīšanos (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yuri Yu. Samoilov, CC BY-SA 2.0

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «cert.lv» brīdina par inficētu e-pastu izplatību, kas visbiežāk tiek izsūtīti telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju vārdā, un aicina tos nekādā gadījumā neatvērt, liecina «cert.lv» mājaslapā publicētā informācija.

Kā teikts publicētajā informācijā, e-pasta pielikums satur dokumentu ar ».chm» faila paplašinājumu, kas ir «Microsoft» tiešsaistes palīdzības failu formāts, kas satur tīmekļa lapas, indeksāciju un citus navigācijas rīkus. Šajā gadījumā failā ir ievietots vīruss.

E-pasta teksts parasti ir pārsūtīts paziņojums par rēķinu, taču, atverot e-pastam pievienoto dokumentu, dators tiek inficēts ar vīrusu, kura mērķis ir pārņemt kontroli pār lietotāja datoru. Datorvīrusu pagaidām atpazīst tikai daļa antivīrusu programmatūru.

Ja esat saņēmuši šādu e-pastu un atvēruši pielikumu, «cert.lv» aicina nekavējoties vērsties pēc palīdzības pie datorspeciālista.

Vīruss ietekmē datorus, kas izmanto «Microsoft Windows Vista» un jaunākas operētājsistēmas versijas.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ».lv» domēna vārdu zonā.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu