20 jogas pasniedzēji no visas pasaules Siguldā vadīs meistarklases (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 19.-21.jūnijam, Siguldā, atpūtas kompleksā "Brūveri" tiks piedzīvots jau trešais Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls, kas ieguvis starptautisku mērogu un šogad aicina iedvesmoties no jogas, pasaules mūzikas un sirsnības. Organizatori programmu veidojuši tādu, lai apmierinātu pēc iespējas dažādu jogas novirzienu un skolu praktiķus un iesācējus Latvijā, tā piedāvājot garīgi attīstīties, padarīt pasauli labāku un vienkārši labi justies.  

Jogas meistarklases un lekcijas vadīs pieredzējuši pasniedzēji no Somijas, Vācijas, Igaunijas, Japānas, Meksikas, Indijas, Beļģijas, Krievijas, ASV, Kanādas un, protams, no Latvijas. Pārstāvēta Kundalini, Inside un Contact joga, Ashtanga, Hatha, Ayengar, joga topošajām māmiņām, ajūrvēdas medicīna, gonga un dzen meditācijas. Trīs dienu laikā būs iespēja iemācīties dažādus masāžas vingrinājumus mugurai, vinyasa spēku apguvi Ashtanga jogā, kā atbrīvoties no toksīniem ķermenī, dziedēt sevi jogas un kokles skaņu pavadībā, meklēt iekšējo bērnu sevī un rotaļīgumu attiecībās ar bērniem, kā arī pilnveidot savu angļu valodu, kas nav mazsvarīgi. Meistarklasēs tiks nodrošināts tulks. Festivāla laikā būs iespēja apgūt arī Šakti deju Kundalini jogas praktiķes un skolotājas pavadībā.

Kundalīni jogu pārstāvēs kundalīni jogas skolotāju trenere Sat Darshan no Somijas, kura pasniedz nodarbības Eiropā un ASV. Ir Shakti dejas pasniedzēja, spēlē brīnišķīgu indiešu mūzikas instrumentu - dilrubu. No Krievijas būs ieradusies Natalia Frolova, kas ir psihoterapeits, gonga meditāciju vadītāja, Sat Nam Rasayan dziedniece. Kundalīni skolotājs Stefano Petrou/ Muktiar Singh no Vācijas sāka kā Hatha jogas praktiķis, šobrīd nodarbojas ar Hatha, Kundalīni, dziļo audu masāžu un meditāciju. Sukh Dev Kaur no Meksikas, šobrīd dzīvo Igaunijā ir dižā jogas meistara Jogi Bandžana mācības skolniece. Labi pārzin jogu grūtniecēm, pārvalda gonga spēli un tantrisko numeraloģiju. Paramjot Singh Khalsa no Beļģijas ikdienā strādā Narkoloģijas nodaļā un palīdz cilvēkiem izrauties no atkarību gūsta. Balstās uz Jogi Bandžana Kundalīni mācību.

Plaši būs pārstāvēti Hatha jogas novirzieni – Ashtanga, Vinyasa Ashtang. Vinyasa jogas klasi vadīs Lisa Biffin no Kanādas kā arī Temea Milliron no ASV, kas ir sertificēta Vinyasa jogas skolotāja. Ayengar jogas klasi vadīs Tamāra Bujanova no Latvijas, kas vada jogas skolu «Anahata». Ir profesionālākā ayengar instruktore Latvijā, pie kuras dakteri nosūta uz rehabilitāciju pacientus ar muguras kaitēm. Pasaules pieredzi Hatha jogā guvusi Ilze Dzenovska un tagad atgriezusies Latvijā, lai palīdzētu citiem. Ashtangas mācības un jogas studijas «Labo sajūtu laboratorija» radītāja un vadītāja Ilvita Kļaviņa jogu praktizē jau 12 gadus. Papildus apgūst medicīnu un cilvēka anatomiju, kas viņai ļauj iedziļināties jogas procesā vēl vairāk. Ieva Priede, sertificēta Ashtanga jogas pasniedzēja pasniedz Spānijā, Ņujorkā, Taizemē, un šogad arī Saulgriežu jogas un mūzikas festivālā Siguldā. Japānā augušā Tim Nielsen Urban jogas studijas ir ļoti plaši apmeklētas, tādēļ viņš izvēlēts arī dalībai mūsu festivālā. Patīkams pārsteigums būs tiem, kas atnāks uz nodarbībām un iepazīsies ar Jocke Salokorpi no Somijas. Viņš ir harizmātisks pasniedzējs, kas jogu pasniedz ar lielu devu humora tā, lai cilvēki pie viņa ierastos ar smaidu un dotos prom ar smaidu.

Sirdsgudrs un patiesi saistošs ir Valdis Svirskis no Latvijas – filosofs, garīgo prakšu pētnieks un meditācijas pasniedzējs. Festivālā vadīs Sirds meditācijas jogu kā arī lekciju – Līgo/Joga. Inside Yogas kursus vadīs Malvīne Lapiņa, kas dzīvo Vācijā. Kopā ar Kristīni Ādmini tiks veidots brīnišķīgas jogas sesijas kokles mūzikas pavadībā. Tā būs kā dalīšanās mīlestībā, kaislē un jogā. Viņas nodarbību apmeklētāji atzīmē Malvīnes pasniegšanas veidu –radošu un autentisku, radot inovatīvas jogas nodarbības. Festivālā piedalīsies arī ajūrvēdas ārsts Dr. Ratan Singh no Indijas, kurš šobrīd ar savām zināšanām biežāk ir Vācijā. Savās lekcijās stāstīs par uzturu, tā nozīmi un organisma attīrīšanos.

Festivāla laikā būs iespēja apmeklēt vairākus koncertus – 19.jūnija vakarā uz Lielās skatuves uzstāsies BARAKA (Latvija/Krievija) – kas apvieno Vidusāzijas tradīcijas un eiropas džeza improvizācijas. Pārstāv meditatīvu «world» mūziku, kas izdzied cilvēka jūtu pasauli un mīlestību. Vakara koncertu turpinās Inese Kozuliņa (Latvija) ar sirdsskaidrām tautasdziesmām un mantrām šūpuļdziesmu noskaņās. Pusnakts mūziku festivāla Jogas kafejnīcā spēlēs BĒRNU RĪTS (Latvija), kas klausītāju sirdis aizkustinājis arī pāgājušajā gadā. Gaišu un mierīgu atmosfēru savos koncertos rada Inga Karpiča, kas latviešu tautasdziesmas salīdzina ar mantrām. 20.jūnija vakaru ar latviešu spēka dziesmām un tradīcijām pieskandinās folk grupa DĀRDI (Latvija), ar kuriem kopā sagaidīsim Saulgriežu nakti. Paredzētas vienas dienas ieejas kartes Saulgriežu nakts sagaidītājiem.

jogasfestivals.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu