Portāls: Veiktas kratīšanas suši restorānos; uzņēmumi šo informāciju noliedz (61)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: avlxyz, CC BY-NC 2.0

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija pagājušajā nedēļā veikusi kratīšanas divos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos – suši restorānos «Kabuki» un «Tokyo City», piektdien ziņo portāls «pietiek.com».

Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka restorāni tiek turēti aizdomās par neatļautu iejaukšanos elektronisko kases aparātu darbībā ar mērķi slēpt patiesos uzņēmuma gūtos ienākumus.

Vienlaikus, pēc «pietiek.com» minētā, VID ir atzīmējis, ka nedrīkst sniegt informāciju par konkrētiem nodokļu maksātājiem, taču arī nenoliedz faktu par kratīšanu veikšanu.

Pēc portālā vēstītā, abos restorānos konstatēta gan iejaukšanās kases aparātu darbībā, gan arī citi pārkāpumi. Tostarp «Tokyo City» bez attiecīgas atļaujas tiekot nodarbināti uzbeku studenti, kuri strādājot vairāk stundu, nekā atļauts uzturēšanās atļaujā. «Neoficiāla informācija liecina, ka saistībā ar abos restorānos konstatēto ierosināti kriminālprocesi. Neviens no restorāniem pārbaužu rezultātā nav slēgts,» norāda portāls.

«Kabuki» Mārketinga daļas vadītāja Sintija Grieze aģentūrai BNS uzsvēra, ka «Kabuki» restorānos kratīšanas nav veiktas. «Nē, pie mums nekas tāds nav bijis,» viņa sacīja.

Vienlaikus Grieze atzina, ka viņas rīcībā ir informācija, ka kratīšana veikta pie kāda cita «Kabuki» konkurenta, kas nav «Tokyo City», tomēr neatklāja kura.

«Visdrīzāk kratīšana ir veikta kādā no konkurentu restorāniem - ja tāda tiešām notikusi» pieļāva restorāna vadība.

«Kabuki» vadība arī piebilda, ka situācija šobrīd ir diezgan nepatīkama, jo visos plašsaziņas līdzekļos parādījušās «nepatiesas ziņas, kas maldina mūsu pastāvīgos viesos, norādot uz restorānu «Kabuki» it kā negodprātīgu darbību, kas, protams, var ietekmēt viņu attieksmi pret mūsu restorāniem».

Kompānijā arī uzsvēra, ka centīsies noskaidrot, kas izplatījis šo informāciju, lai sauktu pie atbildības vainīgos, kas cenšas nodarīt materiālus zaudējumus uzņēmumam.

Savukārt «Tokyo City» pārstāvis aģentūrai BNS norādīja, ka VID maijā uzņēmumā veicis tematisko pārbaudi, kurā nekādi pārkāpumi nav atklāti. «Nav bijusi nekāda kratīšana - bija tematiskā pārbaude,» uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka vairākos restorānos «Gan Bei», kas izvietoti tirdzniecības centros Rīgā, pērn 10.decembrī veiktas kratīšanas. VID Finanšu policija skaidroja, ka krāpšanās ar nodokļiem ēdināšanas iestādēs notikusi, izmantojot kases aparātus. Uzņēmums, kurš apkalpoja kases aparātus, restorānu pārstāvjiem piegādāja zibatmiņas, kurās atradās speciāla programmatūra ar kuru palīdzību varēja mainīt kases apgrozījumu - proti - cilvēkiem tika izsniegts čeks, taču pievienotās vērtības nodoklis netika samaksāts.

Informācija «Tokyo City» mājaslapā liecina, ka restorāna īpašnieks ir uzņēmums «Resto Prime». Atbilstoši datubāzes «Lursoft» informācijai «Resto Prime» vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Sergejs Simarevs.

Savukārt atbilstoši «Kabuki» mājaslapā pieejamai informācijai restorāns ietilpst «SVP Partneri» restorānu grupā, kuru dibinājuši Aleksandrs Slobins, Viktors Čevers un Andrejs Čepjolkins.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu